Ku svojmu McLarenu Senna si kúpil jeho model za 13 500 €!

Svet milionárov je plný bizarností. Mnohí si kupujú veci, ktoré si bežný smrteľník nevie ani len predstaviť. Musíme sa však zmieriť s tým, že boháči dajú za hlúposti občas toľko peňazí, koľko by niekomu mohlo zmeniť celý život. Jednou z najdrahších položiek, nad ktorými mnohí krútia hlavou sú práve autá. A niekto ich miluje tak, že ich chce mať aj zmenšené!

Tak trošku iný model ako tie z benzínky!

S modelmi autíčok sa stretávate celý život. Hlavne ak ste muž. Už od malička ide o najobľúbenejšiu hračku, potom sa s nimi človek stretáva na benzínkach, keď má svoje vlastné deti tak malé autíčka sa do života vracajú opäť. Niekomu ani to nie je dosť, hlavne pokiaľ je ten niekto vášnivý zberateľ športiakov s miliónmi na účte.

Zdroj: youtube.com

Pán Tim Burton sa na svojom YouTube kanáli Shmee150 rád pýši svojim životom. Hlavne čo sa týka jeho luxusných áut. Nedávno si za približne 1 000 000 € zadovážil fantastický superšport McLaren Senna. Jeho nadšenie z auta zašlo až tak ďaleko, že sa rozhodol dať si na mieru vyrobiť jeho vernú kópiu v mierke 1:8.

Zdroj: youtube.com

Práve na takéto záležitosti sa špecializuje anglická firma Amalgam Modelmaking. Tim sa do nej vydal zadať požiadavku na presnú kópiu jeho McLarenu Senna. A výsledok je naozaj prekvapujúci. Farba presne zodpovedá tej, akú má aj na svojom McLarene. Aj samotný interiér vyzerá, akoby predlohe z oka vypadol. Je tu dokonca identická zmenšenina brzdových strmeňov, palubná doska je pokrytá alcantrou, registračné značky sú rovnaké, ako na predlohe, je tu dokonca funkčné osvetlenie a celý model je postavený na karbónovom podstavci!

Zdroj: youtube.com

Všetko je to krásne, hlavne keď Tim priniesol model ku svojmu “veľkému” McLarenu, vyzerá to naozaj dobre. Dokonca aj samotného majiteľa to takmer dojalo. Lenže niečo takéto nie je vôbec lacné. Spoločnosť Amalgam Modelmaking vyrába modely v rozmedzí od 6 000 € do 13 500 €! Nakoľko v tomto prípade tu máme mnoho nadštandardných záležitostí, hovoríme o tej vyššej. Nuž, kopa z nás by si za 13 500 € dokázala kúpiť naozaj dobré auto, niekto to dá do modelu, na ktorý bude sadať prach.

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ku svojmu McLarenu Senna si kúpil jeho model za 13 500 €!