Autom prešli Ameriku v rekordne krátkom čase!

Spojené štáty americké sú pre mnohých cestovateľským snom. Niet divu, človek tu nájde prakticky čokoľvek. Krásne hory, nekonenečné pláže, púšte, husté lesy, brutálne odľahlé miesta aj nikdy nespiace veľkomestá. Nuž a spoznávanie krajiny autom je často krát najlepšou cestou, ako danú krajinu spoznať. Prejazd USA je cestovateľkým snom každého dobrodruha, ktorý si na niečo podobné vyčlení minimálne niekoľko týždňov. Medzi automobilovými nadšencami je ale dostatok bláznov, pre ktorých je poriadnou výzvou pokoriť cestu z východu na západ krajiny v čo najkratšom čase. A na svete máme nový rekord.

Kultová záležitosť

Pokorenie najrôznejších rekordov a posúvanie hraníc možného je čosi, čo ľudstvo odjakživa posúva vopred. To sa týka aj pokorenia cesty z New Yorku do Los Angeles v čo najkratšom čase. Prvý krát sa na niečo podobné odhodlal pán Brock Yates spolu so svojím synom v roku 1971. V dodávke celú trasu absolvoval za 40 hodín a 51 minút. Odvtedy pokorenie tejto hranice lákalo množstvo ďalších dobrodruhov. O najnovšom rekorde informoval portál roadandtrack.com.

Zdroj: roadandtrack.com

Tento pôvodný rekord bol prekonaný x krát, pod hranicu 30 hodín sme sa prvý krát dostali až v roku 2013! Táto hodnota bola 28 hodín a 50 minút, čo sa zdalo ako nemožné prekonať. Lenže minulý rok sa to podarilo. Trasa dlhá približne 4 500 km bola zdolaná za neuveriteľných 27 hodín a 25 minút dvojicou Arne Toman a Doug Tabutt. Aby ste to ocenili lepšie, znamenalo to priemernú rýchlosť počas pokusu na hranici 166 km/h! Domnievate sa správne, takéto pokusy majú k legálnemu jazdeniu len veľmi ďaleko. Autá sú na týchto pokusoch nabité antiradarmi, rôznymi skenermi odhaľujícimi pozície polície či rušičkami a vysielačkami. Pri tomto konkrétnom pokuse sa rekordéri na niektorých úsekoch preháňali rýchlosťou cez 300 km/h! A aj tento rekord bol úspešne zdolaný.

Zdroj: roadandtrack.com

Hodnota novéo rekordu predstavuje 26 hodín a 38 minút! Rekordná posádka využila aktuálneho koronavírusu, vďaka ktorému bola premávka na amerických cestách naozaj minimálna. Rekordným autom bolo biele Audi A8L, samozrejmosťou boli aj prídavné nádrže plné paliva, aby sa minimalizovali prestávky na tankovanie. Pri týchto pretekoch je každá minúta mimoriadne dôležitá. Zaujímavé je, že posádka sa svoj rekordný pokus najskôr pokúsila utajiť, no prezradilo ich zopár fotografií, ktoré na sociálnych sieťach zverejnili. Každopádne naozaj podivuhodný, aj keď nelegálny výkon.

Zdroj: roadandtrack.com

Zdroj: roadandtrack.com

Zdroj foto: roadandtrack.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Autom prešli Ameriku v rekordne krátkom čase!