Arctic Trucks spravil z pick-upu Ford F-150 monštrum do snehu

Island je špecifickou krajinou aj čo sa týka áut. Bežné presúvadlá tam majú veľmi obmedzené možnosti. Aj preto sa tam uživia firmy upravujúce autá na extrémne spôsoby. Jednou z nich je aj Arctic Trucks, ktorá získala svetové povedomie po tom ako britský Top Gear využíval nimi upravené vozidlá Toyota Hilux. Najnovším prírastkom do ponuky je väčší pick-up Ford F-150.

To, čo je v USA základom pre Raptor plní na Islande úplne inú funkciu. Arctic Trucks použilo všetky svoje triky a v snehu ho zastaví máločo. Základnou úpravou je zvýšenie svetlej výšky a úprava podvozku. Úpravami prešla aj karoséria, ktorá má výrazne rozšírené blatníky a zväčšené otvory na kolesá.


Foto: Arcitc Trucks

Samotné kolesá majú celkový priemer 44 palcov (112 cm), z čoho tvorí drvivú väčšinu práve pneumatika. Je to osvedčený spôsob ako spraviť auto v tamojších podmienkach použiteľné. Pneumatiky dodal Nokian. Model Hakkapeliitta 44 má špeciálny dezén nazvaný Polar Expedition. Pritom to vôbec nie je preháňanie pri použití takého mena.


Foto: Arcitc Trucks

Pohon veľkého pick-upu zabezpečuje 3,5-litrový benzínový motor V6 EcoBoost s prepĺňaním. Aj ten sa dá posunúť výkonovo, ale to nie je úplne podstatné. Dôležitejšie sú systémy na dofukovanie pneumatík s ventilmi priamo na blatníkoch. Systém funguje aj počas jazdy, len treba mať zapojené tlakové hadice od blatníka do stredu kolesa.


Foto: Arcitc Trucks

Samotný úpravca sa najviac vyšvihol práve úpravami bežnejších modelov. Najväčšiu ponuku má pri Toyote, kde okrem Hiluxu vie prichystať aj Land Cruiser. Pre Hilux dokonca vie spraviť aj šesťkolesový podvozok. Taký expedičný špeciál sa už nestratí nikde. Zaujímavosťou je, že v portfóliu Arctic Trucks je aj Mercedes Sprinter. Dôvod je jednoduchý, je to vozidlo, ktoré majú cestovné kancelárie na Islande kvôli exkurziám.


Foto: Arcitc Trucks

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Arctic Trucks

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Arctic Trucks spravil z pick-upu Ford F-150 monštrum do sneh...