5 áut na zvládnutie akýchkoľvek nástrah z našej ponuky

Veľa ľudí už videlo filmy o zombie, dokonca jeden natočili aj na Slovensku. Až takéto hrôzostrašné vízie nekolujú. Avšak predstava o konci sveta a následnom živote na štýl ďalšieho filmu, tentoraz Mad Max Fury Road vyžaduje adekvátny kočiar. My sme si pozreli aktuálnu ponuku na autobazar.sk a našli sme päť naozaj terénnych áut, ktoré dokážu fungovať aj popri tých šialene upravených vozidlách v Mad Maxovi, ak však budú mať dostatok paliva. Týchto päť áut vhodných na nástrahy známe z filmu Ja, legenda má byť na odľahčenie súčasnej napätej atmosféry.

1. Hummer H1

Americké auto s veľkým naftovým motorom a nízkym výkonom. Má však schopnosť prežiť veľmi dlho a zároveň je aj vďaka enrormnej šírke ťažké ho prekotiť. O to, že brázdi cesty a nie je len armádnym špeciálom sa zaslúžil Arnold Sch. Ten už je teda na zombie apokalypsu pripravený. Vraj ich má viacero. V našej ponuke sú aktuálne dva. Aj napriek veľkosti je miesto pre pasažierov trochu stiesnené. Dôvodom je obrovský tunel pre prevodovku. Niekedy sa v ponuke objavia aj armádne verzie.

https://www.autobazar.sk/20588512/hummer-h1-hard-top/

2 Land Rover Defender

Evergreen ponuky britskej terénne zameranej automobilky má dlhoročnú stálicu. Vyslúžila si status legendy a model je nasadený na mnohých misiách. S Hummerom H1 má spoločný menší vnútorný priestor. Takýto kúsok si zahral aj vo filme Tomb Raider. Takýto drsný off-road síce nebude príliš rýchly, ale motor Td5 sa dá ľahko opraviť, nakoľko je stále dostatok dielov. Toto auto hrdzu nepozná, takže by malo byť dobré aj na dlhodobejšie brázdenie postapokalyptickej pustatiny pri zháňaní jedla.

https://www.autobazar.sk/20656941/land-rover-defender-land-rover-defender-td5-lara-croft/

3 Mercedes-Benz 300GD

Jasné, tu mohla byť šesťkolka od AMG. Ale tú nebudete práve potrebovať. Stačí aj bývalý vojenský špeciál. Trojica dverí znamená krátky rázvor a lepšiu priechodnosť terénom. Atmosférický trojlitrový naftový motor spáli takmer čokoľvek, čo samo detonuje. Po konci sveta stačí hľadať miesto púmp iba smažiarne hranoliek a o palivo bude postarané. Teda ak nezanesie filtre hneď po naliatí.

https://www.autobazar.sk/20180834/mercedes-g-trieda-300-gd/

4 Jeep Wrangler

Ďalšia z legiend do terénu je bez pochýb Wrangler. Ponúka, v tomto prípade, päťdverovú karosériu s odnímateľnými strešnými prvkami. Tiež má odnímateľné dvere. To keby náhodou bolo príliš teplo. S týmito úpravami zájde určite ďalej ako bežná verzia, ale dostatočne ho spomaľujú. Svetelná rampa na streche sa bude hodiť v prípade, ak sa po apokalypse objavia upíri. Tí nemajú radi svetlo podľa väčšiny vysvetlení v kinematografii.

https://www.autobazar.sk/19194915/jeep-wrangler/

5 Lada 4x4 Bronto

Stálica na trhu už niekoľko desiatok rokov dostala v najnovšej verzii aj alternatívu nazvanú Bronto. Je ešte drsnejším off-roadom ako akákoľvek iná Lada 4x4. K tomu maskáčové sfarbenie a auto sa stáva neviditeľným. Má dokonca aj vyhrievanie sedadiel, takže je predurčené na únik do severských krajín, kde netreba klimatizáciu. Alebo do Ruska, kde sú hromady náhradných dielov. Práve toto je najlepšie vyzerajúci off-road od ruského výrobcu. Stačí k tomu iná predná maska, rozšírené blatníky a iné kolesá.

https://www.autobazar.sk/19071882/lada-niva-1-7-8v-mpi-bronto/

 

Bonus: Toyota Hilux

Hilux vraj vydrží všetko. A nie je to len poznatok po pozretí niektorých častí Top Gearu, ale tento dojem robí aj pri pohľade na zábery z vojnových zón. Pre nový Hilux je lepšie zvoliť automat, lebo manuál sa trasie viac ako čivava pri vonkajších teplotách okolo nuly. Dojem nezničiteľnosti prináša akákoľvek generácia vozidla. Pozitívom pri dlhých expedíciách je celosvetová dostupnosť náhradných dielov a servisných centier, či samotných mechanikov.

https://www.autobazar.sk/20448778/toyota-hilux-adventure-orange-2-4-at-leather-alu-roleta/

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 5 áut na zvládnutie akýchkoľvek nástrah z našej ponuky