Jedno z najmenších áut, dĺžka len 2,9 metra!

Čína je obrovská krajina nielen počtom obyvateľov, rozlohou, ale aj pestrosťou automobilového trhu. Na ňom sa nachádzajú desiatky automobiliek, o ktorých ste nikdy v živote nepočuli a pre miestnych ide o autá rovnako normálne, ako u nás taká Škoda. V preplnených mestách je však extrémny problém parkovať a celkovo sa pohybovať autom. Preto tu zažívajú rozmach aj skutočne miniatúrne autá. Jedno z nich na čínsky trh prináša aj automobilka Wuling.

Takmer ako Smart, len pre 4!

Asi najmenšie auto, aké ste na našich cestách reálne stretli bol malý Smart pre dvoch. Tento čínsky výmysel od neho nemá ďaleko. Portál carscoops.com priniesol informáciu o maličkom aute s menom Wuling E5C. Na prvý pohľad je zrejmé, že ide o brutálneho krpca. Na dĺžku meria len 2,92 metra, čo je len o nejakých 22 cm viac,  ako má malý Smart. Lenže ten odvezie len 2 cestujúcich, Wuling E5C až 4!

Zdroj foto: carscoops.com

Čo sa týka ostatných rozmerov, tak jeho šírka je necelého 1,5 metra, výška 1,62 metra. Takže fakt je to takmer krabička. Už z týchto parametrov je jasné, že o nejakej veľkej stabilite pri rýchlejšom prejazde zákruty nemôže byť ani reč. Ale domovom tohto drobca budú práve preplnené uličky čínskych metropol. Je to totiž elektromobil. Výrobca veľa detailov neprezradil, E5C by však malo dostať do vienka 27 koní. Maximálna rýchlosť bude obmedzená na 100 km/h, v niečom tak malom a vyrobenom v Číne by sa asi aj tak každý bál ísť rýchlejšie. Poteší dojazd, ktorý by mal predstavovať 150 km, čo je vcelku použiteľná hodnota.

Zdroj foto: carscoops.com

Čo sa týka praktických záležitostí, okrem toho že odvezie 4 pasažierov neodveziete už takmer nič. Doslova. Ak sú v aute 4 pasažieri, tak za zadným radom sedadiel už nie je žiaden batožinový priestor. Máte len 12 odkladacích priehradok. Pokiaľ máte niečo na odvezenie, musíte sklopiť zadnú dvojicu sedadiel. Potom sa odveziete len 2, ale máte k dispozícií 740 litrový batožinový priestor. Nuž, je to celkom zaujímavé autíčko, u nás by malo jediný problém. Asi by sa v ňom každý hanbil.

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Jedno z najmenších áut, dĺžka len 2,9 metra!