Tesla Model Y, 100 km/h za 3,5 sekundy nie je problém!

Tesla nie je automobilkou, ktorá by chrila model za modelom. Už z jej podstaty je to pochopiteľné. Navyše sa už snaží vyhnúť kauzám, ktoré ju sprevádzajú pri takmer každom modely. Raz ide o softvérové problémy, inokedy zas o problémy s kvalitou. Prišla so svojim Modelom Y, ktorý na prvý pohľad nevzbudí žiadne športové ambície. Opak je však pravdou.

Tesla pre otecka a na nákupy

Prvý pohľad na Teslu Model Y hovorí, že americká spoločnosť mieri na rodiny s deťmi, hľadajúce priestranné rodinné auto, skoro až MPV. Vyššia a vzdušnejšia karoséria to len podčiarkuje. Modelu Y chýba dynamika a dravosť, ktorú zo seba už na prvý pohľad chrlia Modely 3 aj S. Na YouTube kanáli DragTimes sa však ukázalo video, ktoré tieto obavy vyvrátilo.

Zdroj foto: youtube.com

Hneď na začiatok musíme povedať, že ide o najvýkonnejšiu verziu, ide o Model Y Performance. Nachádza sa tu dvojica elektromobilov a doteraz sme nevedeli, ako dobre na tom bude táto Tesla s dynamikou v praxi. Páni z DragTimes sa na to pozreli a výsledok vskutku prekvapil. Hranica 100 km/h bola pokorená len za 3,5 sekundy! A to je parameter, ktorý môže závidieť aj viacero superšportov! Na 209 km/h to Tesle Model Y Performance trvalo 13,11 sekúnd a maximálka 241 km/h je tiež viac než príjemná. Auto začala Tesla čerstvo predávať, svojich kupcov potešila aj z praktickej stránky. Pôvodne uvádzaný dojazd 450 km predĺžila až na 507 km, čo je len príjemné plus. Na takúto hodnotu sa človek dostane len mimoriadne úspornou jazdou, aj tak ide o hodnotu, s ktorou človek nebude odkázaný len na pohyb v rámci mesta. Model Y Performance je tak dôkazom, že aj elektrické skoro MPV môže kdesi na križovatne nechať za sebou v prachu aj vytunené Porsche!

Zdroj foto: youtube.com

Zdroj foto: youtube.com

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tesla Model Y, 100 km/h za 3,5 sekundy nie je problém!