Hyundai prezradil detailné informácie o interiéri novej generácie i20

Kórejská automobilka Hyundai má ako jeden z najúspešenejších modelov aj na našom trhu práve i20. Preto musí nová generácia, logicky, ponúknuť ešte viac. Reálne je i20 tretím najlepšie predávaným autom automobilky u nás. Minulý rok sa predalo 1 743 kusov.

Kým nový exteriér sme už hodnotili, tak interiér prináša svieže tvary a moderné riešenia taktiež. V prvom rade automobilka ako vylepšenie uvádza lepšie spracovanie interiéru a kvalitnejšie použité materiály. Výplne dverí teraz pekne nadväzujú na samaotnú prístrojovú dosku, čo tiež vytvára lepší dojem.

Foto: Hyundai

Takisto novinkou bude aj volant. S takýmto tvarom sa s ním budeme postupne stretávať stále viac a prenikne aj do ostatných modelov, čoho príkladom je aj najnovšia generácia Elantry. Ovládacie prvky však, aj napriek celkovo novému tvaru, ostáva rovnaké ako doteraz, aj posuvné páčky sú na svojom mieste.

Vnútro bude mať atmosféru vytváranú aj nepriamym LED osvetlením, ktoré predchodca jednoducho nemal. Nočný pohľad tak ponúkne iný vizuál ako doteraz. V ponuke samotných farieb interiéru, keď nie sú osvetlené, bude čierna Mono, čierna kombinovaná so sivou, čierna s žltou a zelenou, či čierna a žltá.

Dôležitý posun je v prípade výhľadu von a priestoru v interiéri. Výhľad vylepšila nižšia línia okien, čo prospeje nielen vodičovi, ale zároveň aj pasažierom na zadných sedadlách. Batožinový priestor prichádza s objemom väčším ešte o 25 litrov a to ani predchodca netrpel na miniatúrnosť tohto rozmeru, hrdo sa radil medzi tie najlepšie možnosti z tohto pohľadu.


Foto: Hyundai

Automobilka zapracovala aj na informačno-zábavnom systéme, ktorý má nové stvárnenie. Zobrazuje sa na 10,25-palcovom dotykovom displeji. Ale to iba v najvyšších stupňoch výbav. Rovnako veľký môže byť displej pred vodičom, ktorý zobrazuje informácie miesto klasických okrúhlych ukazovateľov. V jednom z priečinkov bude možnosť aj bezdrôtového nabíjania kompatibilného mobilného zariadenia. Už sa to neobmedzuje len na mobilné telefóny, ale takýto štandard už podporujú aj niektoré smart hodinky. Veľkou novinkou bude premiérové použitie systému ozvučenia od Bose.

Model i20 bude pripojený na sieť a prostredníctvom služieb HyundaiLIVE Services dokáže čerpať dopravné informácie v reálnom čase od TomTomu, tiež dokáže monitorovať čerpacie stanice a parkoviská, či informácie o rýchlostných limitoch.

Výrazným krokom vpred bude aj armáda použitých asistenčných systémov. Pribudol k nim tempomat s adaptívnou funkciou čerpajúcou aj informácie z navigačného systému, systém na automatické udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu, asistent vyhýbajúci sa kolízii pri cúvaní na parkovisku, či sledovanie únavy vodiča.


Foto: Hyundai

Okrem tradičných motorov, čiže trojvalcov s prepĺňaním, ktoré už fungovali v predchádzajúcej generácii bude mať nová generácia i20 aj hybrid. Motor 1,0 T-GDi ponúkne mild-hybridnú technológiu. Pre slabšiu verziu s výkonom 73,5 kW (100 k) bude voliteľnou výbavou, pre verziu s 88 kW  (120 k) bude štandardne. Pri hybride bude na výber manuálna prevodovka so šiestimi stupňami, alebo 7-stupňová dvojspojková. Práve manuál je úplne nový, IMT. Ten pri pustení plynu odpája motor od prevodovky, čím spustí režim plachtenia. Zníženie emisií CO2 sa vďaka hybridnému dopingu bude pohybovať medzi 3 a 4 percentami. Ďalšie zníženie má na svedomí nižšia hmotnosť samotného vozidla, ktorá klesla až o 4 percentá.

Základným motorom však stále bude 1,2-litrový štvorvalec s päťstupňovým manuálom. Tento agregát ponúka výkon 62 kW (84 k).

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Hyundai

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Hyundai prezradil detailné informácie o interiéri novej gene...