10 zaujímavých kombi do 6-tisíc z našej ponuky

Ak pozeráte kombi pre rodinu, tak logickou voľbou môže byť kľudne aj táto verzia od vozidiel Škoda. Fabia, Octavia, Superb, môžností nie je málo a ponuka je bohatá. Stačí si len sadnúť, zvoliť filtre bez zadávania značky, zadať si karosériu kombi a pozerať. Tentoraz sme nevyberali len 5 áut ako obvykle, ale vzhľadom na obrovskú ponuku sme vybrali rovno 10 kusov. Teraz do 6-tisíc eur, čiže pol tucta tisíciek. Nabudúce sa pozrieme na drahšie kombi.

1. Volvo V70

Volvo je akosi tradične spájané s bezpečnosťou. A druhý fakt je, že autá sú praktické, aspoň tieto s kubickými tvarmi zadných častí. Nie sú to už úplné truhly ako v deväťdesiatych rokov. Od čias prvej S80 sa tvary trochu modernizovali a práve V70 tretej generácie patrí medzi najkrajšie stvárnené Volvá tohto dizajnového jazyka. Je obrovským autom zvnútra a nadpriemerom strednej triedy zvonka. Na takúto masu je dvojliter s výkonom 100 kW akurát a skôr by sa k autu hodil 5-valec s objemom 2,4 litra, ktorý má povesť nezničiteľnosti.

https://www.autobazar.sk/20619770/volvo-v70-2-0d-momentum/

Zdroj: Autobazar.sk

2. Mini Clubman

Keď je štýl nadradený funkcii, tak si môžete vybrať aj toto malé kombi. Je skôr určené pre rodinu s malými deťmi, lebo je fakt malé. O to viac charizmy má. Tradičné kruhové svetlá, neergonomický interiér a rozdelenie dverí z neho robia naozaj exotické auto. Pravý bok má dvojicu dverí, pričom zadné sa otvárajú opačne ako tie predné a vzadu úplne sú dvojkrídle dvere ako na dodávke. Pri kúpe si treba dať pozor na netesnosti motora, stav podvozku a elektrické zariadenia. V každom prípade je do mesta výbornou veľkostnou alternatívou.

https://www.autobazar.sk/16941931/mini-clubman-ii-1-6-cooper-clubman/


Zdroj: Autobazar.sk

3. BMW 520dT

Keď znova treba loď, tak aj BMW radu 5 môže byť vhodnou alternatívou. Model E61 po facelifte s dvojlitrovým motorom už má niektoré neduhy z počiatku výroby vyriešené, aj tak treba kontrolovať rozvodovú reťaz, lebo tá býva pri týchto autách častým kameňom úrazu. Za starostlivosť vás takéto auto odmení nielen kráľovským priestorom a obrovským kufrom, ale aj príjemnými jazdnými vlastnosťami. Nákupné ceny týchto áut sú aktuálne naozaj priaznivé. Ak malo dobrú starostlivosť, tak sa netreba báť ani vyššieho nájazdu.

https://www.autobazar.sk/17357381/bmw-rad-5-touring-520-d-120kw-m6-5d/


Zdroj: Autobazar.sk

4. Renault Laguna Grandtour

To, čo sa hovorilo o spoľahlivosti Laguny pri jej druhej generácii sa už vytratilo jej faceliftom. Pri tretej automobilka naozaj na krízových miestach zapracovala a z Laguny sa tak stal naozaj spoľahlivý automobil. Kombi ponúka veľa priestoru, ale dôležitá je aj iný fakt. V ponuke bolo s natáčaním zadnej nápravy 4Control, ktorý sme našli v ponuke s dvojlitrovým naftovým motorom. Má výkon 110 kW (150 k) a patrí medzi najspoľahlivejšie naftové motory automobilky. Tiež dokáže potešiť aj nízkou spotrebou a to aj na dlhých trasách.

https://www.autobazar.sk/20060272/renault-laguna-grandtour-grand-2-0-dci-150k-black-edition-110kw-m6-5d/


Zdroj: Autobazar.sk

5. Ford Mondeo Combi

Mondeo je podobným štandardom medzi kombi ako práve automobily z koncernu Volkswagen. Štvrtá generácia po facelifte je vhodným kandidátom. V tomto prípade má výkonnejšiu verziu dvojlitrového naftového motora a automatickú prevodovku. Vzhľad podporuje výbava Titanium, ktorá bola na vrchole rebríčka v cenníkoch vo svojej dobe. Ford pri Mondeu začal využívať väčší displej medzi prístrojmi pred vodičom.

https://www.autobazar.sk/20578966/ford-mondeo-combi-2-0-tdci-dpf-163k-titanium-s/


Zdroj: Autobazar.sk

6. Volvo V50

Volvo pri vývoji V50 spolupracovalo s vtedajším materským koncernom Ford a preto je model postavený na podvozku Focusu. Veľkostne je však menším autom a patrí do nižšej strednej triedy a vnútorný priestor je menší ako by ste čakali. Ale je zase príjemne spravený so zaujímavou stredovou konzolou, za ktorou je odkladací priečinok. Strohé a jednoduché tvary sú stále aktuálne a pri verziách po facelifte sa podarilo zovňajšku vtisnúť aj trochu dynamického charakteru.

https://www.autobazar.sk/18154039/volvo-v50-2-0d-momentum/



Zdroj: Autobazar.sk

7. Audi A6 Allroad

Allroad je alternatívou pre všetky SUV, pretože ponúka lepšiu priechodnosť terénom a tiež, väčšinou, pohodlie vzduchového podvozka. O priestore sa netreba pri A6 veľmi baviť, je to naozaj veľké auto. Zvonka aj zvnútra je to klasické Audi, presne to, čo sa od neho dá očakávať. Dokonca sa dá povedať, že tvary si nové generácie nemenia revolučne, ale iba evolučne, čo znamená, že aj táto verzia pôsobí stále aktuálne.

https://www.autobazar.sk/18154844/audi-a6-allroad-3-0-tdi-quattro-tiptronic/


Zdroj: Autobazar.sk

8. Opel Astra Caravan ST

Opel s Insigniou predstavil nový štýl dizajnu. A tá mala kombi, lenže obrovské s tvarom zadnej časti, ktorý nesedel každému. Preto je ako vhodná alternatíva kombiverzia modelu Astra. Výrazným prvkom v interiéri je extrémny počet tlačidiel na stredovej konzole. Takto veľa má naozaj málokto. Astra ako kombi však nie je len o tlačidlách, ale ponúkne aj dostatočný priestor dokonca aj pre štvorčlennú rodinu s väčšími deťmi. K tomu sa pridáva motor s výkonom 118 kW (160 k) a ani s plným zaťažením nie je problém zrýchľovať na kopec na diaľnici pri Hybiach.

https://www.autobazar.sk/20448947/opel-astra-caravan/


Zdroj: Autobazar.sk

9. Mazda 6 Wagon

Mondeo Mazda vo svojej prvej generácii získala naozaj zlú povesť kvôli hrdzi, druhá generácia už tak nehrdzavela a ponúkla naozaj príjemné vozenie. S výkonom 120 kW (163 k) sa nestratí na diaľnici, ani mimo nej. Výbava GTA bola jednou z tých, čo trónili na vrchole ponuky a prinášala športovejší vzhľad aj vďaka osemnásťpalcovým diskom.

https://www.autobazar.sk/20560423/mazda-6-wagon-2-2-mzr-cd-163k-gta/


Zdroj: Autobazar.sk

10. Mercedes-Benz E240T

Keď treba obrovské kombi, tak Mercedes triedy E je tiež kandidátom, ktorý dokáže splniť náročné požiadavky. Druhá generácia modelu so štyrmi okrúhlymi svetlami má naozaj veľký priestor pre pasažierov na zadných sedadlách, ale tiež ponúka veľa miesta na batožinu v jaskyni schovanej za piatymi dverami. Benzínový motor V6 s objemom 2,6 litra síce bude mať vyššiu spotrebu, ale je rokmi overený a takýto používal Mercedes, samozrejme s postupnými úpravami, už od modelu W124, čiže od konca osemdestiatych rokov. V jednom z poslendých umiestnení auta dosahuje výkon 130 kW (177 k) a je spojený s automatickou päťstupňovou prevodovkou.

https://www.autobazar.sk/18068604/mercedes-e-trieda-t-240-6v-a-t/


Zdroj: Autobazar.sk

Bonus: Mercedes-Benz 230TE S123

Vtedy sa hovorilo o nezničiteľnosti týchto áut. Na osemdesiate roky ponúkal tento Mercedes naozaj veľa výbavy a príplatok za kliatizáciu bol podobný ako kúpa základnej verzie sedanu W123. Už vtedy mal za príplatok aj airbagy ako pre vodiča, tak pre pasažiera. Základná cena sa dala ľahko posunúť na takmer dvojnásobok, ak nie aj viac. Motor s objemom 2,3 litra a výkonom 100 kW (136 k) mal dokonca aj dostatočný výkon na jazdu aj s naloženým autom. A to nielen podľa dobových štandardov, ale aj teraz. Automat so štyrmi stupňami má však čas a pracuje ležérne.

https://www.autobazar.sk/18154827/mercedes-123-230te/


Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Autobazar.sk a Volvo

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 10 zaujímavých kombi do 6-tisíc z našej ponuky