Praktická dodávka v USA? Pod kapotou V8, 6,6 litra!

Dodávky patria azda k najpraktickejším vozidlám. Prečo? Odpoveď je jednoduchá, tieto autá odvezú nielen posádku, ale aj hromadu nákladu. U nás obzvlášť rozšírené u bežných vodičov nie sú, využívajú ich buď drobní prepravcovia, prípadne živnostníci a remeselníci k prevozu materiálu. V Amerike je situácia úplne odlišná. Veď si len predstavte nejaký typický americký film. Aké vozidlá tam uvidíte? Pravdepodobne si ako prvé predstavíte pick-upy. Presne tak, pre drvivú väčšinu Slovákov nepoužiteľný typ auta sa tam teší nesmiernej obľube. Rovnako ako aj bežnejšie dodávky.

Motor ako zo superšportu v bežnej dodávke?

Americké autá sú preslávené obrovskými a výkonnými motormi. Nikto tu veľmi nerieši výšku poistenia, ani spotrebu paliva, nakoľko to je cenovo úplne inde, ako u nás. Portál autoblog.com informoval o novinke, Chevrolet Express. Teda, nejde o novinku v pravom slova zmysle, ide len o najnovšiu generáciu. Chevrolet Express je na svete už od roku 1995, kedy sa teší mimoriadnej obľube. Už vtedy Chevrolet Express priniesol obrovský motor, čo vtedy nebolo ničím výnimočné, avšak výkon 200 koní bol aj na tú dobu vysoko nadpriemerný.

Zdroj foto: autoblog.com

Teraz prichádza Chevrolet Express novej generácie. A posúva hranice ešte o kus ďalej. Pôvodný 6,2 litrový motor bol upravený a po novom je jeho výkon na úrovni 6,6 litra! V dobe, kedy je u nás vrcholom tam možno 2 litrový 4 valec ide o úplne iný svet. Tento monštruózny motor má 8 valcov. U nás sa do podobných dodávok ešte pred pár rokmi občas dávali aj 6 valcové motory, dnes aj vo veľkých autách nájdeme len 4 valcové motory. A výkon? 407 koní, čo je hodnota takmer ako pre superšport! A stále sa rozprávame o dodávke, ktorú budú využívať bežní ľudia. Chytáte sa za hlavu, či je to pre Chevrolet vôbec rentabilné? Neoplatilo by sa vyrábať skôr menšie motory? Pravda je taká, že nie. Údajne až 70 % záujemcov o nový Chevrolet Express chce ten najsilnejší motor! Nuž, Amerika je stále iným svetom.

Zdroj foto: autoblog.com

Zdroj foto: autoblog.com

Zdroj: autoblog.com

Zdroj foto: autoblog.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Praktická dodávka v USA? Pod kapotou V8, 6,6 litra!