Superšport pre celú rodinu? Švédska automobilka má riešenie!

Ak ste dodnes túžili po poriadnom športiaku, takzvanom hyperšporte, museli ste sa uspokojiť len s 2 miestnym vozidlom. Teda, reálne vieme, že podobnú dilemu neriešil možno nikto, ale čo ak. Dnes sa však sitácia zmenila, na trh sa dostal prvý 4 miestny superšport so šialenou rýchlosťou. Riešenie prichádza zo Švédska.

4 miestna raketa

Málokto sa vo svojom živote viezol rýchlosťou nad 250 km/h, zopár ľudí možno malo šťastie zistiť, aké je to uháňať rýchlosťou 300 km/h. Hodnoty nad 300 km/h sú doménou hyperšportov, ktoré sú v podstate len v 2 miestnej konfigurácií. Švédska automobilka Koenigsegg priniesla svetu už niekoľko unikátnych kúskov. A model Gemera je ďalším. Info o ňom priniesol portál caradvice.com.

Zdroj: caradvice.com

V prvom rade zaujme tým, že odvezie až 4 pasažierov. Iste, nenájdete tu toľko miesta, ako v nejakom priestrannom sedane, avšak plnohodnotný presun nadpozemskými rýchlosťami nebude problémom. Iste, sedenie je prekliato nízko, ako v správnom superšporte. Áno, interiér je športovo strohý. No napriek tomu sa tu nachádza pomerne zaujímavá výbava. Spomenieme zábavný systém pre cestujúcich vpredu aj vzadu, trojzónovú klimatizáciu či bezdrôtové nabíjanie mobilných telefónov pre všetkých cestujúcich.

Zdroj: caradvice.com

Druhá vec, ktorou je Koenigsegg Gemera výnimočný je pohon. Pod kapotou sa totiž nenachádza žiaden monštruózny obor, ale niečo, čo máte pod kapotou možno aj vy. Je to totiž 2 litrový 3 valcový motor! Presne tak, 3 valec v superšporte. Nie je však obyčajný, jeho výkon je nepredstaviteľných 600 koní! A to nie je ani zďaleka všetko, ďalšie kone dodáva trojica elektromotorov. Celkový výkon tak predstavuje šialených 1 700 koní! Iste, vďaka elektromotoru nebude v superšporte dojazd exktémny, mal by predstavovať len 50 km. Lenže takéto auto si kúpite pre jeho jazdné vlastnosti a tie budú dychberúce. Maximálna rýchlosť cez 400 km/h a zrýchlenie na 100 km/h za ťažko predstaviteľné 1,9 sekundy! Celé to však bude čosi stáť, okolo 780 000 €!

Zdroj: caradvice.com

Zdroj: caradvice.com

Zdroj foto: caradvice.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Superšport pre celú rodinu? Švédska automobilka má riešenie!