Nový Fiat 500 bude v základe drahší ako Octavia! Kúpi ho vôbec niekto?

Životná úroveň väčšiny krajín sa postupne zvyšuje. Občania zarábajú viac, viac míňajú, môžu si dovoliť drahšie veci. Využívajú to aj výrobcovia. Producenti automobilov to využívajú tiež. Ceny automobilov sú často krát z generácie na generáciu vyššie. Napríklad ani taká Octavia nie je už tak ľudové auto, ako kedysi. Fiat 500 to však posúva na úplne iný level.

Nový, zároveň aj elektrický

Nový Fiat 500e ide jednoznačne v šľapajách svojho predchodcu. Dizajn je nový, avšak na prvý pohľad je zrejmé, že ide o nástupcu pôvodnej 500-vky. Názov novinky je Fiat 500e. Informácie o tom priniesol portál motor1.com. Už tu je zrejmé, že ide o elektromobil. Malé autíčko do mesta bde aj s elektromotorom použiteľné, nakoľko dojazd 320 km by na takéto účely mal plne postačovať. Čo sa týka výkonu, 120 koní stačí na akceleráciu na 100 km za 9 sekúmd a maximálku 150 km. Keď sa vám bude vybíjať batéria, maximálna rýchlosť bude obmedzená na 80 km/h. Plné nabitie dosiahnete za 6 hodín, vďaka rýchlonabíjaniu ste na 80% kapacity už za 35 minút. Pri častom používaní rýchlonabíjania všek musíte počítať s tým, že batériu opotrebujete skôr.

Zdroj: motor1.com

Čo sa týka výbavy, v tom je Fiat 500e celkom dobre. Interiéru dominuje obrovský 10,3 palcový displej. Pri vyššej výbave si doprajete aj kožený interiér či LED svetlomety. Všetko vyzerá celkom fajn, až na cenu. A tá bude poriadne vysoká. Limitovaná edícia, ktorá vznikne v náklade 500 kusov bude štartovať až na 37 900 €. Za takéto peniaze kúpite aj Octaviu Combi v plnej výbave. Ak sa bavíme o totálnom základe, aj ten bude nad hranicou 30 000 €, čo je na malé mestské autíčko poriadna pálka. Iste, je to síce moderný elektromobil, avšak dali by ste za neho toľké peniaze?

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nový Fiat 500 bude v základe drahší ako Octavia! Kúpi ho vôb...