Peugeot má pick-up, volá sa Landtrek a u nás nebude

Peugeot sa na našom trhu dostáva do pozície výrobcu kvalitnejších a imidžovejších áut, teda aspoň v rámci koncernu Peugeot-Citroën. Pick-up rozhodne, najmä s vyššími stupňami výbavy imidžový je, ale ten nie je určený pre naše končiny.

Automobilka ukázala nový model Landtrek, ktorý je presným konkurentom Fordu Ranger, či Nissanu Navara. Je to teda klasický jednotonový pick-up. Označenie auta pochádza z užitočnej hmotnosti, ktorá je štandardnom v tejto kategórii vozidiel.

Foto: Peugeot

Peugeot nemá v pláne predávať pick-up v Európe, čo okrem samotnej pozície značky môže byť následkom aj prísnych emisných limitov a z toho vyplývajúcich pokút. Bude teda dostupný hlavne v Ázii, Južnej Amerike a Afrike. Vývoj však Peugeot nerobil sám, Landtrek je výsledok spolupráce s čínskym výrobcom Changon, ktorý má zo spolupráce model Kaicheng F70. Ten však čínska automobilka predstavila už pred rokom.

Na  výber bude z troch rôznych druhov. Okrem toho, že v ponuke bude klasicky kabína s jedným radom sedadiel a druhá s dvomi bude možné zvoliť aj verziu Chassis Cab, čo je vlastne krátka kabína bez nákladného priestoru pre ďalšiu výrobu nadstavieb. Dĺžka štvordverového pick-upu je 5,33 metra a jeho šírka 1,92 metra, takže je to približne toľko, ako majú podobné autá aj tu v Európe.

Foto: Peugeot

Ponuka motorov bude obmedzená na jeden benzínový s objemom 2,4 litra a jeden naftový s objemom 1,9 litra. Benzínový štvorvalec má výkon 154 kW (210 k) a krútiaci moment 320 Nm. Motor je spojený štandardne s manuálnou prevodovkou Getrag so šiestimi prevodovými stupňami, alebo s automatom Punch, tiež so šiestimi rýchlosťami. Na stovku sa dostane za 11,2 sekundy a maximum je 180 kilometrov za hodinu.

Naftový motor s objemom 1,9 litra má výkon 110 kW (150 k) a krútiaci moment 350 Nm. Tento agregát je spojený výlučne s manuálnou prevodovkou, ale na výber je pohon 4x2 a 4x4.

V interiéri bude na výber, teda najmä pri dvojdverovom modeli, medzi dvomi samostatnými sedadlami a trojmiestnou lavicou. Celkovo interiér vyzerá tak ako sa na Peugeot patrí a má dvojramenný volant, ale aj informačno-zábavný systém známy z ostatných modeloch dostupných aj u nás.

Foto: Peugeot

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Peugeot

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Peugeot má pick-up, volá sa Landtrek a u nás nebude