Renault prináša mimoriadne atraktívne SUV-kupé za ľudovú cenu!

Kto by nechcel mať pekné auto? Drvivá väčšina z nás po takom sníva. Pre niekoho je stelesnením pekného auta štýlový kabriolet, pre iného drsný off-road. Každý si predstavuje čosi iné. Mnoho ľudí sa však pred pár rokmi pri príchode BMW X6 zhodlo, že toto je naozaj pekné auto. Niet divu, okamžite zaujalo hlavne svojou atraktívnou karosériou typu SUV-kupé. Nuž a tieto autá sa dlhé roky spájali len s prémiovými a drahými autami. Renault to však mení!

Štýlové vozidlo za ľudovú cenu

Tento zázrak sa volá Renault Arkana. Hneď na prvý pohľad je takmer každému jasné, že inšpirácia sa tu čerpala práve pri BMW X6. Renault tento model už nejakú dobu predáva v Rusku. Vzhľadom na výrazný záujem zo strany zákazníkov sa Renault rozhodol rozšíriť predaj Arkany aj do Číny. Informoval o tom portál autohome.com.cn, kde sa objavili fotografie Renaultu Arkana s čínskymi nápismi.

Zdroj: autohome.com.cn

Renault Arkana však boduje predovšetkým vľúdnou cenou. Tá na ruskom trhu predstavuje po prepočte okolo 14 300 €. Na robustné auto budiace dojem, že má hodnotu najmenej dvojnásobnú, ide o skvelú cenu. O pohon sa bude starať 159 koňový 4 valcový motor, ktorý bude pre dané vozidlo určite dostatočné. Čo sa týka expanzie do Číny, tá ešte chvíľu potrvá. Prečo? Nuž kvôli koronavírusu sa zrušil autosalón v Pekigu, kde mal byť Renault Arkana predstavený. Navyše čínsky Renault má výrobu v provincií Wu-chan, takže všetko bude ešte chvíľu trvať. Prečo by to malo zaujímať nás, v Európe. Renault sa v náznakoch vyjadril o tom, že Arkanu možno uvidíme aj na našom trhu. S najväčšou pravdepodobnosťou však dostane logo Dacie, aj kvôli znáženiu výrobných nákladov. Brali by ste takéto SUV-kupé?

Zdroj: autohome.com.cn

Zdroj: autohome.com.cn

Zdroj: autohome.com.cn

Zdroj foto: autohome.com.cn

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Renault prináša mimoriadne atraktívne SUV-kupé za ľudovú cen...