Dostal pokutu za parkovanie, odfotil 400 prípadov zakázaného parkovania polície!

Polícia je na našich cestách morálnou autoritou a vzorom ako sa správať. Teda.... mala by byť. Aj zo svojich skúseností možno viete, že nie vždy to tak je. Pachuť z neplnenia ich povinností je obzvlášť silná v momente, kedy vás pokutujú za niečo, čo oni samotní nedodržujú. Spravodlivosť v tomto vzal do svojich rúk muž z USA, ktorý trefne poukázal na nedbalosť mužov zákona.

Protest ako z veľkej knihy

Ak dostanete pokutu za parkovnie, určite vás to nepoteší. Človek obvykle zanadáva, zaplatí a nerieši. To nie je príklad pána z mesta Albuquerque, ktorý to vzal pomerne radikálne. Informoval o tom portál krqe.com. Miestny úrad poslal občanovi výzvu na zaplatenie pokuty za nesprávne parkovanie. Ten bol uvedomelý a chybu si uznal. Pokutu pokorne zaplatil, čo však nasledovalo by ste určite nečakali.

Zdroj: krqe.com

Najbližši rok svojho života zasvätil lovu na zle parkujúcich policajtov vo svojom meste. Podarilo sa mu nazbierať cez 400 prípadov, kedy sa polícia a štátny úradníci dopustili nedovoleného parkovania. Zachytil parkovanie na zakázanom mieste pri hydrante, parkovanie na žltých čiarách, dokonca aj priamo na prechode pre chodcov. Po roku odovzdal svoje dôkazy úradu, ktorý prekvapivo uznal chybu. Policajné autá totiž preukázateľne parkovali tam kde nemali, prípadne parkovali na platených miestach bez platenia a neboli v zásahu, kedy by bolo podobné parkovanie ospravedlnené. Radnica uznala, že bude hľadať opatrenia, aby sa podobné situácie neopakovali. Nuž, diplomatické a alibistické vyjadrenie, ktoré v podstate nič neznamená. Pred ročnou snahou tohto pána však klobúk dole, minimálne poukázal na problém, s ktorým sa stretávajú vodiči na celom svete.

Zdroj: krqe.com

Zdroj: krqe.com

Zdroj: krqe.com

Zdroj foto: krqe.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dostal pokutu za parkovanie, odfotil 400 prípadov zakázaného...