Brutálny výkon bude mať aj kupé Mercedes-Benz GLE

Po predstavení GLE SUV a GLS s verziami označenými ako AMG 63S sa dostalo aj na kupé verziu GLE. Vlastne ide o rovnaké auto ako je práve praktickejšia alternatíva, ale s tvarom, ktorý je viac sexi a pre určité segmenty trhu príťažlivejší.

Karoséria je širšia ako pri bežných GLE Coupe, čo si vyžiadal upravený podvozok. Mercedes-AMG GLE63 Coupe je štandardne vybavený vzduchovým podvozkom a obe verzie budú vybavené systémom AMG Active Ride Control. Ten využíva 48-voltovú sústavu a vyrovnáva auto v zákrute, takže o extrémnych bočných náklonoch nemôže byť ani šepkanie. Práve spomenutý 48-voltový systém naznačuje niečo aj o pohone.


Foto: Mercedes-Benz

Pod kapotou bude štvorlitrový osemvalec s dvomi turbami. Základná verzia AMG GLE63 Coupe bude mať výkon 420 kW (571 k) a už tá bude disponovať elektrickým doplnkom EQ Boost. Je to štartér-generátor, ktorý pracuje ako mild-hybrid. Práve elektrická časť má výkon 16 kW (22 k), čo nie je oslnivé, ale dokáže vyvinúť až 250 Nm. Vypínanie valcov spôsobilo, že kombinovaná spotreba sa dostala na prijateľnú hodnotu 11,5 litra benzínu na sto kilometrov. Ak máte obavy kedy sa valce vypnú pri športovej jazde, tak nikdy. Na vypínanie musí byť zvolený režim Comfort a funguje medzi 1 000 a 3 250 otáčkami agregátu za minútu.

Viac výkonu ponúkne verzia s doplneným písmenom S. Výkon sa posúva na 450 kW (612 k). EQ Boost je prítomný aj v tomto prípade. Výkon je taký ako Mercedes kedysi dostával z prepĺňaného dvanásťvalca v modeloch označených dokonca až číslom 65.


Foto: Mercedes-Benz

Každý z ponúkaných motorov bude mať rovnakú prevodovku AMG Speedshift TCT 9G. O deviatich stupňoch netreba pochybovať. V prípade potreby radenia manuálne môže vodič prehadzovať jednotlivé prevodové stupne pomocou pádiel pripnutých priamo na volante.

Štandardom pre obrovské kupé SUV budú 22-palcové zliatinové disky s pneumatikami širokými ako plech na pečnie. Nemenej brutálne budú brzdy. Predné kolesá musia schovať taniere s priemerom 400 milimetrov a zadné dostali priemer 370 milimetrov. Mercedes má teda konkurenta pre BMW X6 M Competition.


Foto: Mercedes-Benz

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mercedes-Benz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Brutálny výkon bude mať aj kupé Mercedes-Benz GLE