Škoda Octavia má cenník, začína na 17 790 eurách

Jedna z najdôležitejších noviniek pre Slovensko, štvrtá generácia Škody Octavie, už má aj slovenské ceny. Vozidlo, ktoré je na cestách vidno na každom rohu bude znova dostupné a zaplní nielen flotily firiem ponúkajúcich operačný leasing, ale poslúži, aj vďaka priaznivej cene, aj súkromným majiteľom.

Úplný základ liftbacku bude mať výkon 81 kW (110 k) z litrového TSI, manuálnu prevodovku a výbavu Active. Jeho cena je stanovená na 17 790 eur. Avšak túto verziu ponúkne automobilka na objednanie až od júla 2020. Dovtedy budú dostupné len lepšie vybavené verzie.

Foto: Škoda

V súčasnosti sa bude dať objednať kombi s motorom 1,5 TSI s vypínaním valcov a výkonom 110 kW (150 k). S manuálnou prevodovkou bude stáť 22 760 eur. Má výbavu Ambition. Liftback sa do ponuky dostane o dva týždne s cenou 21 810 eur. Rozdiel, ktorý predstavuje príplatok za kombi je teda 950 eur.

V sérii pri výbave Ambition bude automatická klimatizácia Climatronic, či virtuálny kokpit, teda displej nahradzujúci kruhové ručičkové prístroje pred vodičom s desaťpalcovou uhlopriečkou. Displej informačno-zábavného systému bude mať 8,25 palca. Dizajn dotvoria disky z ľahkých zliatin s priemerom 16 palcov. Samozrejmosťou budú elektricky ovládané všetky okná, tempomat, vyhrievané sedadlá vpredu a zadné parkovacie senzory. Full LED svetlá budú za príplatok.


Foto: Škoda

V štandardne budú Full LED svetlá pre výbavu Style, ktorá s rovnakým motorom stojí pre liftback 24 540 eur a pre kombi 25 490 eur. Má tiež sedemnásťpalcové zliatinové disky, systém Columbus s 10-palcovým displejom a úplne bezkľúčové ovládanie.

Počas tohto roka ešte ponuku Octavie rozšíri verzia RS, ktorá bude aj ako plug-in hybrid. Tiež sa objavia aj alternatívy eTEC s mild-hybridnou technológiou. Ten bude dostupný pre motory 1,0 TSI a 1,5 TSI, pričom bude používať 48V remeňom poháňaný štartér-generátor. Ukladá energiu do Li-Ion akumulátora a znižuje tak spotrebu a zvyšuje efektivitu motora.

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Škoda

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škoda Octavia má cenník, začína na 17 790 eurách