Hyundai ukázal vylepšený model i30 rovno ako N-Line

Hyundai i30 zamiešal karty v nižšej strednej triede a prevalcoval predaje hothatchov na Slovensku. Aktuálne prichádza s modernizáciou, ktorá sa naživo predstaví v Ženeve na autosalóne už budúci týždeň.

Predná časť modelu po facelifte vyerá širšie a ponúka MFR LED svetlá s novým denným svietením v tvare písmena V. Svetlá sú užšie a pôsobia dynamickejšie, plus prispievajú k vizuálnej šírke vozidla. Zmenená je aj mriežka masky chladiča, ktorá ma 3D vzor. Zadnú časť ozvláštnili nové svetlá a tiež trochu retušovaný nárazník. V štandardných verziách bude v ponuke línia zliatinových diskov s priemerom 16 a 17 palcov.

Foto: Hyundai

Výraznú zmenu prináša výbava N-Line. Doteraz bola dostupná len pre hatchback a Fastback, ale teraz ju dostane aj kombi, čo je novinka. Zmeny štandardných verzií sa pretavia aj do N-Line. Tento športovejší model bude stáť na diskoch s priemerom 17 a 18 palcov, podľa voľby konkrétneho nového majiteľa.

Inovácia zasiahla aj vzorkovník farieb, kde pribudli odtiene Dark Night, Silky Bronze a Sunset Red. Rovnako ako zovňajšok má nové farby aj interiér. Pribudla sivá, hnedá a nová čierna. Klasická čierna, dostupná už teraz, bude v ponuke naďalej.

Do interiéru sa dostal aj nový informačno-zábavný systém s uhlopriečkou 10,25 palca. Ten vytvára omnoho hodnotnejší dojem z celej prístrojovej dosky. Rovnako detaily mení aj digitálny panel pred vodičom zobrazujúci to, čo doteraz riešili ručičkové ukazovatele.

Foto: Hyundai

Vylepšením prešla aj ponuka motorov. Základný prepĺňaný agregát bude litrový trojvalec s výkonom 88 kW (120 k). Okrem šesťstupňového manuálu bude mať aj sedemstupňový automat s dvomi spojkami. Ale úplný základ bude nový atmosférický agregát s objemom 1,5 a označením HPi. Ten bude mať výkon 81 kW (110 k).

Pri litrovom agregáte bude dostupný aj mild-hybrid. Bude mať 48V systém a nový manuál iMT. Ten odpojí motor v momente ako vodič pustí plynový pedál. Vtedy ide motor na voľnobeh, alebo sa vypne úplne. Tento motor bude dostupný aj s automatom.

V ponuke bude aj 1,6-litrový naftový motor. Bude mať buď 85 kW (115 k), alebo 100 kW (136 k). Výkonnejší má štandardne mild-hybridné ústrojenstvo, podobné ako pri litrovom trojvalci.

Foto: Hyundai

Najväčšou a najvýkonnejšou novinkou v ponuke bude 1,5-litrový turbobenzín s výkonom 118 kW (160 k). Ten má 48V mild-hybrid automaticky a môže mať tiež šesťstupňový manuál, alebo sedemstupňový automat.

Inovovaný Hyundai i30 sa na trh dostane v druhom štvrťroku 2020 a príde hneď so všetkými tromi verziami karosérie. Už od začiatku bude možné objednať ako hatchback, kombi, ale aj obľúbený Fastback, ktorý sa svojou karosériou najviac približuje Škode Octavii.

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Hyundai

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Hyundai ukázal vylepšený model i30 rovno ako N-Line