Ferrari prvýkrát v histórií predalo cez 10 000 áut!

Ferrari je automobilkou, ktorá je iná ako ostatné. Pre mnohých Ferrari reprezentuje stelesnenie sna a túžbu po dokonalosti. A to už po celé desaťročia. Preto je pochopiteľné, že počty predaných áut takejto ikonickej značky nemôžu dosahovať počty iných automobiliek. Napriek tomu Ferrari dosiahlo významný míľnik a stanovilo svoj nový historický predajný rekord.

Neúspechy v F1, úspechy v komerčnom predaji

Fanušíkovia Ferrari pri sledovaní F1 v posledných rokoch nemali práve najšťastnejšie obdobie. Napriek nie príliš presvedčivým výkonom vo svete kráľovnej motošportu sa Ferrari pri svojich komerčných modeloch môže radovať. Ako uviedol portál motor1.com, Ferrari sa teší historicky najvyššej obľube. Napriek tomu, že odhady pre rok 2019 hovorili o maximálnom predaji na úrovni 9 000 vozidiel, realita všetkých prekvapila. Predalo sa 10 131 kusov!

Zdroj: motor1.com

Čomu Ferrari vďačí za takýto enormný úspech? Veľkú časť na tom nesie predovšetkým atraktivita modelu Portofino, rovnako aj prvé predajné lastovičky modelov F8 Tributo a Monza. V percentách celoročný nárast predaja predstavuje 9,5%, čo môžu závidieť aj oveľa väčšie značky. O tento progres sa vo veľkej miere zaslúžila Čína. Presne tak, v Číne objavujú čaro Ferrari, tu medziročný nárast predstavuje až 20,3%. A to sa prejavilo aj na ziskovosti automobilky, ktorá si za rok 2019 prilepšila o 917 miliónov €!

Zdroj: motor1.com

Ferrari má odvážne plány aj do budúcna. Dokazuje to aj fakt, že už o 2 roky plánuje mať v portfóliu až 15 modelov! Pomôcť by tomu mali nové modely ako Ferrari Roma či 812. Uvidíme, ako sa bude talianskej ikone dariť, každopádne minulý rok bol pre ňu naozaj prelomovým.

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ferrari prvýkrát v histórií predalo cez 10 000 áut!