Čínsky konkurent Škody Kodiaq sa chystá do Európy!

Čínske automobilky sa v posledných rokoch menia z nekvalitných plagiátorov na perspektívne a inovujúce spoločnosti, ktoré konečne kladú dôraz aj na kvalitu. Pre nás, Európanov to je síce potešujúce, no nejako sa nás to netýka. Niektoré čínske automobilky sa však postupne chystajú na expanziu aj do Európy. A model Chery Tiggo 8 môže narobiť poriadne vrásky aj takému gigantovi, akým je Škoda Kodiaq.

Na začiatok len v Rusku...

Jedna z čínskych automobiliek predstavila svoju novinku pre starý kontinent, ako informovala na svojej stránke chery.com. Automobilka Chery berie expanziu do Európy vážne, avšak v postupných krokoch. Prvou európskou krajinou, kde bude svoje vozidlá predávať bude Rusko. Je to pochopiteľné, pretože si môže vyskúšať boj s európskymi automobilkami, navyše ich zatiaľ nemusia trápiť najrôznejšie predpisy, ktorými výrobcov pravidelne obohacuje Európska únia.

Zdroj: cheryinternational.com

Poďme konrétne k modelu Chery Tiggo 8. Na začiatok dodajme, že priamym súperom bude Škoda Kodiaq. V porovnaní s ňou je čínska novinka dokonca ešte väčšia, na dĺžku meria 4,7 metra, 1,86 metra na šírku a 1,7 metra na výšku. Čo sa týka posádky, nájdeme tu 3 rady sedadiel, odvezie až 7 pasažierov. Dokonalé auto pre väčšie rodiny. V takomto rozložení je batožinový priestor o objeme 193 litrov, po sklopení sedadiel narastie na ťažko uveriteľných 1 932 litrov. To je dosť aj na zásobovanie stavby domu.

Zdroj: cheryinternational.com

Čo sa týka motora, pod kapotou sa nachádza 2 litrový 4 valcový motor s výkonom 170 koní. Je jasné, že takýto kolos nebude mať šprintérske ambície, na bežné vozenie by to stačiť malo. Čo sa týka spotreby, tá sa bude pohybovať na úrovni okolo 8 litrov. Nájdeme tu 7 stupňovú automatickú prevodovku, trocha zamrzí pohon predných kolies. Chery Tiggo 8 navyše nedisponuje ani možnosťou priplatiť si za pohon 4x4. Aj keď ide len o predokolku, zásluhou svetlej výšky až 19 cm a dobrým nájazdovým uhlom nebude ani miernejší terén žiadnym problémom.

Zdroj: cheryinternational.com

Čo sa týka výbavy, Tiggo 8 na tom bude lepšie, ako jeho konkurenti v podobných cenách. Automobilka síce stupne výbavy nezverejnila, z fotografií interiéru sa však dá predpokladať, že klimatizácia, tempomat, rozmerný dotykový displej či vkusný interiér budú samozrejmosťou. Na ruskom trhu stojí Chery Tiaggo 8 po prepočte okolo 18 300 €. Iste, nie je to najmenej, avšak na túto kategóriu je to cena viac než fajn. Navyše za takéto peniaze môžete mať buď Kodiaq v úplnom základe, alebo dobre vybavenú čínsku alternatívu.

Zdroj: cheryinternational.com

Zdroj: cheryinternational.com

Zdroj foto: cheryinternational.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Čínsky konkurent Škody Kodiaq sa chystá do Európy!