Toto 14 ročné auto stojí viac, ako moderné luxusné kúsky!

Značku Maybach si niektorí z vás budú iste spájať s niekdajším vrcholom luxusu. Nemecká spoločnosť Daimler, ktorú si spájame hlavne s Mercedesom sa kedysi rozhodla vyskúšať, aké to bude mať svoju vlastnú automobilku, ktorá bude priamou konkurenciou pre také legendy ako Bentley alebo Rolls-Royce.

Kedysi nedostupný luxus, dnes za zlomok ceny

Automobilka Maybach prišla na trh s veľkou pompou. V čase svojho uvedenia na trh predstavovala to absolútne najluxusnejšie, čo mohol človek mať. Na portály brabus.com sa jeden objavil na predaj. Najskôr treba podotknúť, že ojazdené Maybachy sa dnes už predávajú za zlomok pôvodných cien. Nie je ničím výnimočným, ak sa takýto Maybach predáva hoc aj za 10% pôvodnej ceny. Tento Maybach je však iný.

Zdroj: brabus.com

Ide o Maybach 57S Brabus. A práve posledné slovíčko v názve je stelesnením totálnej exkluzivity. Spoločnosť Brabus je azda najznámejším úpravcom luxusných automobilov na svete. Najzaujímavejším je asi motor, 6,3 litrový 12 valcový agregát je niečím, čo sa dnes už len tak nevidí. Navyše ho spoločnosť Brabus vyladila do nebeských výšin. Výkon tohto Maybachu je šialených 730 koní, vďaka ktorým sa celý kolos rozpohybuje na 100 km/h už za 4,4 sekundy! To sú parametre tých najostrejších športiakov! Rovnako aj maximálna rýchlosť, ktorá je až 300 km/h!

Zdroj: brabus.com

V zásade ide o extrémne výkonný športiak zabalený do luxusného obrieho sedanu. Brabus na aute navyše nechal aj niekoľko ďalších exkluzívnych stôp, napríklad špeciálne 21 palcové disky. Vzduchové pruženie, karbón, digitálna prístrojovka, televízia, DVD prehrávač, elektrické záclony, extrémne pohodlné obrovské kreslá. Nuž, napriek tomu, že toto auto má už 14 rokov ide stále o maximálnu dávku luxusu s relatívne decentným dizajnom. Cena je však prekliato vysoká. V porovnaní s pôvodnou cenou cez 500 000 € je súčasná o poznanie priaznivejšia, 199 900 € je na ojazdené auto stále pre väčšinu niečo nedosiahnuteľné. Napriek tomu, že nájazd je len 14 768 km. Nuž, ide o zaujímavý pohľad do sveta, do ktorého sa bežný smrteľník nemá šancu dostať.

Zdroj: brabus.com

Zdroj: brabus.com

Zdroj foto: brabus.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto 14 ročné auto stojí viac, ako moderné luxusné kúsky!