Ako vyzerá najpredávanejšie auto v Číne? Brali by sme ho aj u nás!

Pravidelné ankety o auto roka sveta či Európy sa tešia mimoriadnej pozornosti motoristickej verejnosti. Rovnako mnohých zaujíma, ktoré auto je najlepšie predávané na mieste, v ktorom žijeme. Ako je to však v ďalekej Číne? Nuž, je to auto, ktoré by sa mimoriadnej popularite tešilo aj u nás.

Dôkaz patriotizmu

O čínskej automobilke Geely ste už pravdepodobne niekedy v minulosti počuli. Ide o mimoriadne progresívnu značku, ktorá nerieši žiadne plagiáty, ide vyslovene svojou vlastnou cestou. Na svojej stránke geely.com automobilka uviedla informáciu o tom, že najpredávanejším autom Číny za minulý rok je ich model Geely Atlas.

Zdroj: geely-motors.com

A akým autom Geely Atlas je? Nebude prekvapením ak povieme, že ide o SUV-čko. Jeho dĺžka je 4,5 metra, takže nejde o žiadneho drobca. 19 palcové kolesá navyše na väčšom aute pekne vyniknú, 320 litrový batožinový priestor je už viac menej štandardom.

Zdroj: geely-motors.com

Čo sa týka motorizácie, pod kapotou nájdeme 2,4 litrový 4 valcový motor s výkonom 155 koní, prípadne výkonnejšiu alterantívu, ktorú poskytne 1,5 litrový 3 valcový motor s výkonom 177 koní. Nuž a najvýkonnejším je 1,8 litrový motor so stádom 184 koní. Geely Atlas je štandardne predokolka, za príplatok sa ale dá zvoliť aj pohon 4x4. Nuž a výbava poteší tiež. Vkusný interiér môžete mať aj v koži, veľká dotyková obrazka, skrátka pekné moderné auto. Možno vás napadá už len jedna otázka, koľko za to? Tá je jedným z dôvodov, prečo sa Geely Atlas teší takej obľube. Po prepočte ide o približne 11 400 €. Je jasné, že za takéto peniaze by šlo o predajný hit aj u nás.

Zdroj: geely-motors.com

Zdroj: geely-motors.com

Zdroj foto: geely-motors.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ako vyzerá najpredávanejšie auto v Číne? Brali by sme ho aj ...