Za 13 rokov 1 609 344 km - Japonský rekordér nájazdu berie dych!

Tento Nissan Navara patrí, bezpochýb, k najväčším prekvapeniam vysokého nájazdu, aké ešte môžeš stretnúť na cestách. Jeho príbeh berie dych. Jedným dychom treba dodať, že sa nejedná o žiaden luxusný automobil s extrémnou cenou alebo parametrami, ktoré by ponúkali extra triedu životnosti. Tento japonský pick-up je fenomén. Jazdí až 13 hodín denne už 13 rokov! Ako je možné, že po šialenom nájazde stále všetko "šliape" ako má?

Tento Nissan Navara patrí, bezpochýb, k najväčším prekvapeniam vysokého nájazdu, aké ešte môžeš stretnúť na cestách. Jeho príbeh berie dych.

Jedným dychom treba dodať, že sa nejedná o žiaden luxusný automobil s extrémnou cenou alebo parametrami, ktoré by ponúkali extra triedu životnosti. Starý japonský pick-up je fenomén. Jazdí  až 13 hodín denne už 13 rokov! Ako je možné, že po šialenom nájazde stále všetko "šliape" ako má?

Majiteľ japonského pickupu Nissan Frontier, modelu z roku 2007 známeho ako Navara, sám neverí, čo tento nezničiteľný exemplár dokáže. Prekonať métu nájazdu 1 000 000 km, to už je niečo. Ale dosiahnuť so starším automobilom takmer dvojnásobok, to sa skutočne len tak nevidí.

Za celú dobu intenzívneho využívania vozidla, majiteľ vymenil iba spojku. Súčasťou „preventívnych“ opatrení bola pravidelná výmena motorového oleja po každých najazdených 16 000 km. Je priam neuveriteľné, že odolný pick-up so súčasným nájazdom 1 609 344 km, ešte stále využíva pôvodný motor aj prevodovku z výroby. Pre lepšiu predstavivosť, táto vzdialenosť je ekvivalentom letu na mesiac. Nie tak celkom, dvom cestám na mesiac!

Pre prekonanie rovnakej vzdialenosti by si musel našu planétu v úrovni rovníka obkrúžiť až 40-krát. Dá sa vôbec pochybovať o kvalitách tejto mašiny? Japonský výrobca Nissan jednoznačne dokáže vyrábať nezničiteľné vozidlá. Táto skutočnosť je známa nielen na japonskom trhu.

Samotný majiteľ ži už život bez svojho 4-kolesového miláčika nedokáže predstaviť. Už od jeho kúpy v roku 2007 je to jeho životná láska, žiaden iný automobil ho za celý život tak neočaril. Pick-up King Cab disponuje silným 4-valcovým motorom. Výkon na kolesá prenáša spoľahlivá 5-stupňová manuálna prevodovka.

1. januára prestalo počítadlo oficiálne počítať extrémny nájazd. Vozidlo prekonalo 7-miestny číselný limit. Nikto, ani výrobca, nerátal, že sa automobil dožije extrémneho nájazdu 1 609 342 km. Čo si myslíš o tomto nadpozemskom výkone? Podeľ sa s nami v komentároch o názor.

Japonský pick-up Nissan Frontier 2007 (Nissan Navara) - rekordér nájazduZdroj foto: motor1.comJaponský pick-up Nissan Frontier 2007 (Nissan Navara) - rekordér nájazduZdroj foto: motor1.comJaponský pick-up Nissan Frontier 2007 (Nissan Navara) - rekordér nájazduZdroj foto: motor1.comJaponský pick-up Nissan Frontier 2007 (Nissan Navara) - rekordér nájazduZdroj foto: motor1.comJaponský pick-up Nissan Frontier 2007 (Nissan Navara) - rekordér nájazduZdroj foto: motor1.comJaponský pick-up Nissan Frontier 2007 (Nissan Navara) - rekordér nájazdu

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj: https://www.autotimesnews.com/, motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Za 13 rokov 1 609 344 km - Japonský rekordér nájazdu berie d...