Toto Porsche je na predaj za 7 200 €! Stav? Katastrofa!

Mať Porsche alebo Ferrari je snom mnohých mužov. Vysnívané autá sú často krát mimo finančných možností bežných smrteľníkov. Preto je alternatívou kúpa staršieho stroja, ktorý vie byť aj za rozumnú cenu. Napríklad kúpa staršieho Porsche. Mnohým sa to môže zdať ako ekonomický nezmysel, pri zručných rukách môže ísť o zaujímavú kúpu.

Nástupca Porsche 911 za zlomok ceny

Porsche 911 je dnes žijúcou legendou. Lenže aj ojazdené kúsky čosi stoja. Alternatívou môže byť nástupca, ktorým je Porsche 928. Na portáli tipcars.com sa jedno predáva v neďalekom Brne. Tento kúsok je z roku 1981, čo znamená, že ide o 39 ročné auto. Treba povedať, že môže ísť o zaujímavú kúpu. Porsche 928 malo byť nástupcom legendárnej 911-ky. Navyše pre mnohých môže byť praktickejšou voľbou. Hlavne kvôli faktu, že odvezie 4 pasažierov a poskytne aj rozmernejšíúložný priestor.

Zdroj: tipcars.com

Porsche 928 prinieslo mnoho inovácií, napríklad vyklápacie svetlomety, nové uchytenie nárazníkov, pasívne natáčanie zadnej nápravy. Aj mnohí motoristickí novinári len uznanlivo kývali hlavami. Dokonalým jazdným vlastnostiam prispieva ideálne rozloženie váhy medzi nápravami v pomere 50:50. Aj preto sa Porsche 928 stalo autom roka 1978. Všetko to malo len jeden problém. Verejnosť auto nedocenila. Porsche 928 sa vyrábalo až 18 rokov a predalo sa len 61 056 kusov, čo bolo hotové fiasko. Aj preto sa tieto modely dlhé roky predávali za naozaj nízke ceny. Pozrime sa na tento konkrétny kúsok.

Zdroj: tipcars.com

Ako sme spomínali, je z roku 1981. Nájazd 120 000 km je viac než dobrý, poteší aj prítomnosť 4,7 litrového 8 valcového motora s výkonom 240 koní. Nepoteší však stav, ktorý je horší, než žalostný. Na prvý pohľad auto vyzerá ako tie, ktoré niekto na 30 rokov zavrie do stodoly a zabudne na ne. Karoséria bude potrebovať kompletné prelakovanie. Vnútri je to ešte horšie, niektoré časti chýbajú, poťahy sú roztrhané a špinavé. Do auta bude potrebné jednoznačne investovať ešte veľa peňazí aj času. Ak je však niekto zručný, môže to byť zaujímavá kúpa. Motoricky sa auto javí byť v poriadku a cena približne 7 200 € je na Porsche veľmi lákavá. Dali by ste sa nehovoriť?

Zdroj: tipcars.com

Zdroj: tipcars.com

Zdroj: tipcars.com

Zdroj foto: tipcars.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto Porsche je na predaj za 7 200 €! Stav? Katastrofa!