Ručne šitý interiér luxusného Bentley Flying Spur

Svoje dielo poprední dizajnéri a návrhári skutočne „vyšpičkovali“ do detailu. Flying Spur určuje ako vyzerá interiér moderného luxusného automobilu zajtrajška. Už na prvý pohľad je dokonalý a skutočne výnimočný. Posúď sám.

Značka Bentley sa za za dlhé roky pôsobenia na trhu luxusných automobilom stala synonymom prémiového luxusu a vkusu s dokonale vyladenými detailmi. Novinka s kozmickými parametrami ponúka zákazníkovi najprepracovanejší a najzložitejší interiér, aký kedy značka Bentley ponúkla.

Interiér Bentley Flying Spur je zložený z 350 kožených panelov. Celkom na návrhu a vypracovaní pracuje až 141 ľudí, ktorí pri šití použijú viac ako 3,2 km špeciálnych nití. Pozri si viac o procese výroby vo videu na konci článku.

Zaujímavosťou je aj skutočnosť, že koža použitá v interiéri pochádza výlučne z udržateľného hospodárstva z plemena severoeurópskych býkov. Koža je vedľajším produktom a chovy spĺňajú všetky kritériá udržateľného chovu.  

Okrem etického princípu si výrobca vybral toto plemeno kvôli tomu, že býky žijú v čistom životnom prostredí, vďaka čomu je ich koža bez škvŕn a vyniká výnimočnou kvalitou bez chýb srsti.

Na dosiahnutie vysokej úrovne čalúnenia a techník použitých pri šití Bentley zabezpečuje pre všetkých pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe špeciálne školenie, ktoré trvá minimálne 5 mesiacov.

Volant je dominantným prvkom interiéru Flying Spur beštie. Komplikované ručné šitie a dokonalá práca a spracovanie najzručnejších remeselníkov kožiarskeho priemyslu robia z každého exemplára unikátne umelecké dielo.

Krížové prešívacie stehy potrebné na spojenie kožených kusov dohromady sa považujú za príliš zložité na to, aby sa replikovali strojom. Šitie každého volantu trvá zručnému remeselníkovi viac ako tri a pol až štyri hodiny.

Čerešničkou na torte je vyšívané lietajúce logo Bentley s písmenom B na každej opierke hlavy. Britská automobilka si potrpí na detaily. Každý vyšívaný znak „B“ je zložený celkom z 5 103 stehov. Rovnako ako volant sú umeleckým dielom aj sedadlá. Zošívanie jednotlivých dielov a finálne vypracovanie detailov vyžaduje viac ako 12 hodín. Ako sa ti vrchol luxusu a prepracovania detailov Bentley Flying Spur páči? Podeľ sa o svoj názor v komentároch.

Bentley Flying SpurZdroj foto: bentleymotors.com

Bentley Flying SpurZdroj foto: bentleymotors.comBentley Flying SpurZdroj foto: bentleymotors.comBentley Flying SpurZdroj foto: bentleymotors.comBentley Flying SpurZdroj foto: bentleymotors.comBentley Flying SpurZdroj foto: bentleymotors.comBentley Flying SpurZdroj foto: bentleymotors.com

Zdroj: https://www.motortrend.com/news/2020-bentley-flying-spur-interior-how-its-made/bentleymotors.com

Zdroj foto: bentleymotors.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ručne šitý interiér luxusného Bentley Flying Spur