Top 5 supersedanov z našej ponuky do 20-tisíc eur

Kombi je určite praktickejšie, ale sedan má zase lepšiu tuhosť karosérie, väčšinou. A pôsobí elegantnejšie, plus má väčší efekt na okolie. Štyri dvere zase zachovávajú určitú dávku praktickosti. Do takého auta sa naozaj výkonný motor fakt hodí. Prezreli sme ponuku vozidiel na autobazar.sk a našli pre vás 5 zaujímavých kúskov s výkonom nad 290 kW (394 k).

Chrysler 300C SRT-8

Fakt je, že tento sedan má základy v Mercedese triedy E, generácii W210, lebo vtedy Chrysler patril pod Daimler. To je jedna vec, druhá je, že v Amerike do auta natlačili aj svoje motory, tak okrem trojlitrového CRD a malých benzínových motorov s objemami 2,7 a 3,5 litra má aj naozajstné monštrá. V8 s objemom 5,7 litra je štadnardný, najmä v porovnaní s tým, čo ponúka 6,1-litrový V8 vo verzii SRT-8. Od štandardných modelov sa líši sedadlami, niektorými detailami aj zvonku, ale najmä tým motorom. Poháňa cez 5-stupňový automat zadné kolesá a pri plnom plyne na trošku šmykľavejšom povrchu má aj sériový stabilizačný systém čo robiť, aby auto dokázal udržať v priamom smere. Pri tomto inzeráte kladne hodnotíme nielen auto samotné, ale aj fotografie a detailný popis.

https://www.autobazar.sk/20322193/chrysler-300-c-6-1l-srt8-hemi/

Foto: Autobazar.sk

BMW M5

Supersedany v Európe začínali vtedy, keď aj BMW začínalo s rýchlou päťkou. E60 je štvrtou generáciou supersedanu. A je prelomový. Je jediný, ktorý mal mohutný desaťvalcový motor bez prepĺňania. Obmedzovač otáčok zasahuje pri 8 250 otáčkach za minútu. Motor je skvostom, ktorý si vyžaduje adekvátnu pozornosť. Výkon 373 kW (507 k) je dostupný len v športovom režime, inak má motor wellnessových 294 kW (400 k). Motor s kódom S85 bol aj v kombi a kupé radu 6. Vo všetkých európskych verziách má automatickú prevodovku so siedmimi stupňami. Od bežných pätiek je M5 rozšírená a má niektoré špecifické detaily. Naviac kombinácia čiernej farby a červeného interiéru pôsobí veľmi zaujímavo. Celkovo bolo vyrobených necelých 20-tisíc takýchto sedanov.

https://www.autobazar.sk/18387178/bmw-m5-5-0/

Foto: Autobazar.sk

Mercedes-Benz E63 AMG

Mercedes má tiež dlhú históriu supersedanov. Trieda E generácie W211 mala rovno dve. Pred faceliftom ponúkala V8 s kompresorom schovaný pod označením E55. Po facelifte kompresor odišiel a miesto 5,5-litrového agregátu sa pod kapotu dostal motor s objemom 6 308 centimetrov kubických. Ten už je atmosférický a prináša ešte mohutnejší zvuk. Je spojený so sedemstupňovým automatom a pohonom zadných kolies. Vzduchový podvozok je prispôsobený a pracovali na ňom konštruktéri v AMG. Okrem motora je teda oproti E55 najväčším rozdielom práve prevodovka, ktorá má o dva stupne viac. Okrem sedanov vznikalo E63 aj ako kombi.

https://www.autobazar.sk/17904397/mercedes-e-trieda-63-amg/

Foto: Autobazar.sk

Jaguar XJ Super V8 Long

Britský výrobca tiež ponúka výkonné modely poriadne dlho. Jedným z najvýkonnejších je Super V8 v karosérii XJ. Ten využíva na prepĺňanie 4,2-litrového osemvalca kompresor. Motor spolupracuje s pohonom zadnej nápravy a automatickou šesťstupňovou prevodovkou. Medzi rýchlymi sedanmi pôsobí unikátne, najmä keď je kombinovaný s predĺženou karosériou, v Jaguare označenou jednoducho Long. Výrazným bonusom tohto auta je jeho štýl a neopozeranosť. Kým Audi A8 aj ako S8 je relatívne bežným zjavom, Jaguar XJ generácie X350 je vždy trochu unikátom. Vybraný kus má naviac peknú kombináciu sivého exteriéru a bledého interiéru.

https://www.autobazar.sk/19924065/jaguar-xj-4-2-super-v8-long-291kw-a6-4d/

Foto: Autobazar.sk

Audi S8

Toto Audi vyzerá celkom bežne. Ale to nie je dôvod zavrhnúť tento sedan. Má predsa motor, ktorý má veľa spoločného s tým v Lamborghini Gallardo. V10 z Lamba v obyčajne vyzerajúcom sedane je poriadna nakladačka. Atmosférický agregát s objemom 5,2 litra spolupracuje so šesťstupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies. Výkon 331 kW (450 k) tedda nebude robiť také drifty ako napríklad v 300C, ale ponúkne bezpečnú diaľničnú prepravu v akýchkoľvek podmienkach. Od ostatných A8 sa dá odlíšiť najmä v detailoch. A hlavným rozlišovacím prvkom môžu byť disky špeciálne pre tento model. Avšak postupom času sa dostávali aj na slabšie verzie ako dodatočná výbava. Celočierna kombinácia je trochu fádna, ale dokáže zabezpečiť úplne nenápadný a rýchly presun.

https://www.autobazar.sk/19385146/audi-s8/

Foto: Autobazar.sk

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Autobazar.sk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Top 5 supersedanov z našej ponuky do 20-tisíc eur