Najšalenejšia Lada sveta, 3 motory, 8 kolies!!!

Ruské ručičky sú naozaj zlaté. Aj čo sa týka práce a hlavne najrôznejších zlepšovákov a vychytávok. Hlavne ak im dáte do rúk starú Ladu a možno aj hromadu vodky, vznikajú extrémne šialené nápady. A keď pridáme ešte ďalšiu vodku, tieto nápady sa môžu dočkať aj realizácie. Tak, ako v tomto prípade.

Ruský hot rod?

Ameriku preslávili svalnaté, výkonné a občas aj hravé hot rody. Ide o brutálne upravené staršie vozidlá, ktoré často krát excelujú v šprintoch. Rusi z YouTube kanála garáž54 sa na prvý pohľad inšpirovali práve niečím takýmto. Títo páni majú už mnoho skúseností z podobných bizarností. Toto je však niečo, čo sme ešte nevideli.

Ruských pánkov napadlo, aké by to bolo, keby mala stará Lada pod kapotou 3 motory. Presne tak. Veľa krát sme boli svedkami prestávb, kde do starého auta namontovali silný agregát z modernejšieho vozu. Tu Rusi zvolili úplne iný postup. Motor nech je pôvodný z Lady, výkon zvýšime tak, že tu dáme viac motorov. Lenže to si vyžaduje priestor. Veľa priestoru.

Zdroj: youtube.com

Práve preto musela prejsť Lada extrémne radikálnou prestavbou. Celá predná časť je prepracovaná, v rade sú uložené 3 motory. Celkovo to teda spraví 12 valcov a 3,9 litra objemu. Ak by sme sa bavili o výkone, teoreticky celá zostava produkuje 216 koní. Pôvodná predná náprava ostala nezmenená, teraz je však akoby strednou nápravou, ktorá plní hlavne opornú funkciu. V prednej časti vznikla totálne nová náprava. Nuž a vzadu je zdvojená náprava, to znamená, že sú tu upevnené 2 páry kolies. Celkovo má toto čudo v súčte 8 kolies, šialenstvo!

Myslíte si, že je to len nepoužiteľná bizarnosť? Nie je to celkom tak. Má za sebou už prvé testy, aj keď na zasneženej ploche. Tu pri nízkej trakcií nie je problémom ani 8 kolies, navyše ani akcelerácia nie je úplne tragická. 60 km/h za 5,6 sekundy. Nuž, o niečom takomto je zbytočné písať, treba to jednoducho vidieť.

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najšalenejšia Lada sveta, 3 motory, 8 kolies!!!