Personalizačný program Rolls-Royce môže znamenať aj výšivku s milión stehmi

Rolls-Royce je presne tou automobilkou, ktorá každému napadne v prípade áut stavaných na mieru. Síce to ponúkajú aj výrobcovia menej exkluzívnych vozidiel, ale pri vrchole automobilového priemyslu to akosi musí byť.

Nie je to tak dávno, čo si majiteľ hotelov v Ázii objednal 25 krvavo červených kusov. Tie trochu kričia, to je fakt. Rozhodne zvonka kričia viac ako kus, ktorý si objednal podnikateľ zo švédskeho Štokholmu. Jeho individualizácia je zvonka takmer neviditeľná a vyrazí dych až vnútri.

Foto: Rolls-Royce

Sekcia Bespoke Collective vytvorila tmavomodrý Rolls-Royce Phantom, ktorý sa takmer ničím nelíši od ostatných Phantomov. Dokonca má aj veľmi nenápadné disky. O celkovej nenápadnosti Phantomu asi nie je možné hovoriť, lebo rozruch bude pôsobiť všade kam príde.

Na tomto kuse je dôležitý interiér. Bledomodrá farba čalúnenia sedadiel je jedna vec, ale výšivky na mnohých miestach sú priam dychberúce. Jednotlivé panely zdobí až tisíc stehov. Výšivka odkazuje na Phantom Rose, čo je vlastne ruža špeciálne vyšľachtená pre Rolls-Royce rastúca v záhradách automobilky. Rovnaký názov ako samotná ruža dostal aj tento Rolls.

Foto: Rolls-Royce

Motív ruže je najúchvatnejší na strope. Klasické hviezdne nebo so svetielkami, ktoré je pre modely Rolls-Royce poznávacím znamením muselo uspúpiť naozaj veľkej a detailnej výšivke. Rovnaký motív sa opakuje aj na dverových výplniach a tiež na prístrojovej doske. Modrá Peacock na stonkách korešponduje s exteriérovou farbou, kým čalúnenie má odtieň Charles Blue. Bledšie modré farby sú použité aj na motýle, keďže zjavne ruže bez motýľov existovať nemôžu.

Automobilka nehovorí ani koľko trvalo vytvorenie výšiviek, ani celý projekt, ale vyzerá naozaj úchvatne a je protipólom toho, čo občas Bespoke Collective musí robiť s nevkusne kombinovanými farbami, ktoré si niektorí zákazníci nakombinujú.

Foto: Rolls-Royce

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Rolls-Royce

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Personalizačný program Rolls-Royce môže znamenať aj výšivku ...