Porsche rozšíri ponuku Macanu o vylepšenú verziu GTS

Porsche má síce len niekoľko modelov, ale jednotlivých verzií je veľmi veľa. Svoje druhé SUV, Macan, teraz vylepší novou verziou označenou ako GTS. Tá bude sedieť v ponuke presne medzi Macan S a Macan Turbo. GTS už v ponuke síce bolo, ale teraz prichádza s vyšším výkonom.

Kapota ukrýva motor V6 s objemom 2,9 litra a prepĺňaním dvomi turbami. Výkon inovovanej verzie sa dostal na 280 kW (380 k). Nárast výkonu oproti predchádzajúcej verzii je 11 kW (15 k). Krútiaci moment novšieho sa zastavil na 580 Nm. Agregát je spojený s prevodovkou PDK, čo je automat s dvomi spojkami.

Foto: Porsche

Zrýchlenie na stovku trvá 4,9 sekundy, ale v prípade priplatenia za Sport Chrono balík sa skráti na 4,7 sekundy. Maximum nebolo treba obmedzovať, je obmedzené fyzikálnymi zákonmi, ale aj tak je veľmi zaujímavých 260 kilometrov za hodinu.

V štandardnej výbave sú disky s tvarmi RS Spyder Design s priemerom 20 palcov. Na stredné SUV je priemer ceľkom veľký, ale toto má byť ešte športovejšie ladená verzia. Sériová výbava bude obsahovať aj výfukový systém Porsche Sport Exhaust. Bežne bude Macan GTS brzdiť štandardnými oceľovými kotúčmi, aj keď v príplatkovej výbave sú keramické náhrady, ale aj brzdy so špeciálnym povrchom Porsche Surface Coated Brakes.

Foto: Porsche

Tvary Macanu GTS, oproti Macanu S menia čierne detaily prednej časti, nové prahy a takisto čierne detaily v zadných partiách. Do interiéru sa vo veľkej miere dostala alcantara, ktorá pokrýva stredové časti sedadiel, stredovú konzolu, lakťové opierky a dverové výplne. Ku športovému pocitu prispieva aj brúsený hliník.

Práve pre model GTS budú vyhradené sedadlá so športovejším tvarom a zlepšeným bočným vedením. Tie sú nastaviteľné v ôsmich rôznych smeroch.

Foto: Porsche

Cena obnovenej verzie bude približne 70 až 75-tisíc eur. Medzi základných konkurentov sa radí napríklad BMW X3 M40i a Mercedes-AMG GLC43. Audi ide cestou nekonkurovania koncernovému vozidlu a model SQ5 má naftový motor s trochu nižším výkonom. Ten má oproti Macanu GTS deficit 25 kW (33 k).

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Porsche rozšíri ponuku Macanu o vylepšenú verziu GTS