Tesla bude za každé svoje auto účtovať paušálny poplatok za používanie!

Tesla je azda najviac mediálne preberanou automobilkou súčasnosti. Niet divu. Spočiatku médiá zaplňovala správami o revolučných inováciách, neskôr priestor dostávali správy o mizernej kvalite, v poslednej dobe sú to rôzne zaujímavosti. Jednou z nich je aj správa, že za svoju Teslu budú jej majitelia po novom platiť paušálny poplatok!

Platba za technológie

Tesla v roku 2012 priniesla populárny Model S. Už vtedy sa táto Tesla stala etalónom v oblasti konektivity. Portál electrek.co prišiel s informáciou, že isté technologické súčasti Tesiel budú spoplatnené. Prečo?

Zdroj: electrek.co

Nuž Tesla najskôr vo všetkých, neskôr len prémiových výbavách priniesla dovtedy nevídanú konektivitu. Súčasťou balíka bola navigácia, živé dopravné informácie, streamovanie videa, hudby, internetový prehliadač. A to všetko celkom bezplatne. Už na začiatku však Tesla avizovala, že služby budú bezplatné len do roku 2018. Tesla to napokon predĺžila až do konca tohto roka.

Balíček služieb Premium Connectivity už od januára bude Tesla spoplatňovať. A to nielen pri nových vozidlách, ale aj pri starých, teda aj pri ojazdených. Iste, nie je to povinnosť, no ak chcete využívať potenciál Tesly, tak to zaplatiť budete musieť. Ak nezaplatíte, budete môcť používať len navigáciu. Ak si priplatíte, tak dostanete aj vizualizáciu aktuálnej dopravy, streamovanie videa, hudby, satelitné mapy či webový prehliadač. Skrátka všetko, čo bolo doteraz zdarma. A cena po novom? 9,99 USD mesačne. Veľa, alebo málo?

Zdroj: electrek.co

Zdroj foto: electrek.co

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tesla bude za každé svoje auto účtovať paušálny poplatok za ...