Seat nachystal nové Tarraco FR a aj plug-in hybrid

Automobilka zo Španielska s účasťou koncernu Volkswagen, Seat, pripravila pre svoj najväčší SUV model Tarraco niekoľko noviniek. Nie je to však facelift, ale skôr niekoľko vylepšení, ktoré mali logicky prísť a boli vopred avizované.

Začnime teda po poriadku a pozrime sa na vizuálnu stránku auta. Zadná časť dostala LEDkami prepojené svetlá. V noci tak svieti celý pás, cez celú šírku auta. Príprava vo forme prepojenia už bola, ale doteraz ešte nesvietila. A k tomu sa pripája jedna síce nenápadná, ale o to dôležitejšia zmena. Seat zmenil font označenia modelu. Už nie je prísne hranatý a má skôr písanú formu. Postupne takýto font dostanú všetky modely pri faceliftoch.

Ďalšou novinkou bude pridanie verzie FR. Nebude znamenať nejaký špeciálny motor, bude mať výkonnejšie alternatívy zo súčasnej ponuky, ale prinesie trochu športovejšieho stylingu pre celé auto. Začína diskami s priemerom 20 palcov. Ale v úplnom základe FR budú devätnástky.

Pre verziu FR bude odlišujúcim znakom nová maska chladiča. Ostatné verzie budú mať takú ako doteraz. Ale hlavne sa, aj vizuálne, zmení interiér, ktorý zahrá omnoho športovejšiu nôtu. Sedadlá s integrovanými opierkami hlavy a športovo zrezaný volant budú jasnými pripomienkami, ak posádka prehliadne logá FR. Práve sedadlá budú štandardne ovládané elektricky. A štandardom pre FR bude 9,2-palcový displej informačno-zábavného systému.

Foto: Seat

No a tou najzásadnejšou novinkou, dostupnou aj pre výbavu FR bude možnosť zvoliť verziu plug-in hybrid. Hybridný systém má ako základ starší motor 1,4 TSI a k nemu pripája elektromotor. Samotný benzínový motor dosahuje výkon 110 kW (150 k) a elektromotor má 85 kW (115 k). To dáva celkový systémový výkon 180 kW (245 k). Krútiaci moment je 400 Nm. S takýmto systémom dokáže Tarraco zrýchliť na stovku za 7,4 sekundy.

Energia pre elektormotor pochádza z 13 kWh batérií. Plné nabitie tak dáva prvému plug-in hybridu od Seatu možnosť prejsť až 50 kilometrov bez použitia spaľovacieho motora. Pritom nabiť sa dá z bežnej zásuvky z 220V siete, alebo pomocou nástenných nabíjačiek.

V predaji budú nové verzie Tarraca už začiatkom roka 2020 v celej Európe, vrátane Slovenska.

Foto: Seat

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Seat

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Seat nachystal nové Tarraco FR a aj plug-in hybrid