Mercedes GLE Coupe prichádza aj s hybridnou AMG verziou

Nemecký výrobca prémiových automobilov, Mercedes-Benz, predstavil novú verziu svojho väčšieho SUV GLE. Na úspech predchádzajúcej generácie. Na úspechy predchádzajúceho modelu GLE Coupe nadviaže rovnako pomenovaný nový model.

Nová generácia auta, ktoré v sebe kombinuje SUV s tvarom kupé a stále piatimi dverami prináša vlastne všetko to, čo má aj vyššie GLE. Predná časť je takmer identická, na nej rozdiely nie sú. Len strecha je trochu nižšie a od B-stĺpika sa prudšie zvažuje do gulatejšieho zadku s výraznou odtrhovou hranou.

Zadné svetlá používajú rovnaké prvky ako na ostatných modeloch automobilky. Oproti GLC sú elegantnejšie a nemajú chrómovú lištu. Každému je jasné, že takýto tvar strechy trochu ubral pasažierom na zadných sedadlách. Ukrátil ich o miesto nad hlavou. Avšak stále to nie je tragické.

V interiéri sa, podľa očakávania, objavil systém MBUX. Ten je možné ovládať nielen dotykovou plochou a dotykmi priamo na displeji, ale aj hlasovo. Systém by mal vďaka umelej inteligencii rozoznať, čo komunikujúci potrebuje a naviesť ho ku správnej funkcii. To znamená, že nie je nutné sa učiť presné povely podľa manuálu.

Foto: Mercedes-Benz

Novinkou pre GLE, ktorá sa predstaví v karosérii Coupe bude motor s označením AMG 53. Využíva radový trojlitrový šesťvalec s výkonom 320 kW (435 k). K nemu sa pridáva systém EQ Boost, pridávajúci 16 kW (21 k). Táto verzia bude dostupná s deväťstupňovým automatom a s pohonom všetkých kolies.

Mercedes-AMG GLE53 Coupe potrebuje na zrýchlenie na stovku čas kratší ako 5,5 sekundy a maximum je obmedzené na 250 kilometrov za hodinu. Bude dôstojnou náhradou za verziu AMG 43, s ktorou fungoval predchádzajúci model. Verziu AMG bude možné rozlíšiť aj podľa masky Panamericana.

Postupne sa v ponuke objavia aj ďalšie motory, ktoré aktuálne fungujú v bežnejšie vyzerajúcom GLE. Mercedes ponúkne aj naftové agregáty, z ktorých najviac výkonu má zatiaľ ten, čo sa skrýva pod označením GLE 400d. Ten má výkon 243 kW (330 k).

Foto: Mercedes-Benz

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Mercedes-Benz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mercedes GLE Coupe prichádza aj s hybridnou AMG verziou