Sedem miest, 306 koní, gény AMG: Mercedes-AMG GLB35

Mercedes má nový model GLB, ktorý bude ponúkať aj sedem miest. Relatívne priestranné SUV s hranatou zadnou časťou karosérie prichádza aj s verziou s magickými tromi písmenami AMG. Doteraz bola vrcholom verzia GLB 250. Už tá má 165 kW (225 k).

Mercedes-AMG GLB35 má výkon, logicky, ešte vyšší. Stane sa najvýkonnejšou verziou modelu. Predpoklad použitia verzie s označením 45 a šialeným 309 kW (420 k) dvojlitrom z Áčka je značne nereálny.

Motor v novej verzii SUV pochádza z menších modelov využívajúcich rovnaké základy, z modelov A a CLA. Je to dvojliter s prepĺňaním a výkonom až 225 kW (306 k) a krútiacim momentom 400 Nm. Sedemmiestne SUV tak dokáže vyšprintovať na stovku za menej ako 5,5 sekundy a maximum má obmedzené na 250 kilometrov za hodinu.

Toto je dostatočný arzenál na prekonanie rekordu sedemmiestnych SUV na Nürburgringu, ktorý aktuálne drží Škoda Kodiaq RS. Tá má 6,9 na stovku a 221 kilometrov za hodinu maximálnu rýchlosť. Otázkou je, či sa Mercedes bude vôbec o takéto niečo pokúšať.

Foto: Mercedes-Benz

GLB35 je vybavené osemstupňovou automatickou prevodovkou s dvomi spojkami.  Nastavenie auta sa tiež mení. Na rozdiel od ostatných verzii bude mať o režim Eco menej, ale pribudne nastavenie Slippery. Ten sa hodí v prípade klzkých podmienok. GLB s najvýkonnejším motorom bude mať štandardne pohon všetkých kolies 4Matic.

AMG sa pustilo aj do podvozku, keďže vyšší výkon vyžaduje aj iné nastavenie. Ale nezostalo len prí výmene tlmičov a pružín. Nové sú stabilizátory a tyčky riadenia. V ponuke bude aj AMG Ride Control s nastaviteľnými tlmičmi. No a bezpečné zastavenie podporia väčšie brzdy so štvorpiestikovými strmeňmi vpredu.

Zvonka je to jasný model AMG vďaka maske chladiča Panamericana. O športovejšom zameraní hovoria aj tvary karosérie. Rozšírené blatníky, iné nárazníky a kolesá s priemerom 20, alebo 21 palcov sa veru v dave nestratia. Niekoľko detailov mení aj vzhľad interiéru. Volant má športovejší tvar a sedadlá zase trochu lepšie bočné vedenie. V systéme MBUX zase pribudlo niekoľko nových funkcií.

Nová verzia Mercedes-AMG GLB35 bude v predaji už v priebehu budúceho roka, predpoklad je, že v druhej polovici.

Foto: Mercedes-Benz

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Mercedes-Benz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Sedem miest, 306 koní, gény AMG: Mercedes-AMG GLB35