Pokuta 215 eur za prevoz Škody Octavia na streche VW Passat

Kuriózny prípad sa odohral vo Veľkej Británii. Majiteľ Volkswagenu Passat si zaumienil, že si kúpenú Škodu Octavia odvezie z miestneho bazáru sám.

Ako odviesť Octaviu na Passate?

Nebolo by na tom nič čudné, nebyť jeho nápadu. Rozhodol sa, že si automobil určený na rozobratie  na náhradné diely dopraví domov na streche svojho osobného automobilu. Skutočne existujú vodiči, ktorí  netradičnému spôsobu dopravy dajú šancu aj napriek riskovaniu pokuty.

Populárne „jazdenky“

Dva modely absolútne kraľujú v ponuke žiadaných jazdených automobilov na trhu. Ktoré modely sú hitom medzi jazdenými vozidlami? Volkswagen Passat a Škoda Octavia. Možno presne táto dilema motivovala autora k jeho nápadu. Možno sa nevedel rozhodnúť, ktoré jazdené vozidlo kúpiť a vzal oboje.

Škoda z vrakoviska na náhradné diely

Výsledkom je dnešný príbeh. Škodu Octavia II pripevnená na streche Volkswagenu Passat B5.5. Pre úplnosť treba ešte doplniť, že Škoda Octavia nebola pri prevoze kompletná. Šlo o vozidlo z vrakoviska určené na náhradné diely. Zaujímavé je aj to, ako sa odvážnemu vodičovi podarilo automobil na streche pripevniť. Bol uchytený tak pevne, že zo strechy nespadol ani na nerovnom úseku cesty.

Ako (ne)ušetriť náklady pri preprave?

Kto môže zrealizovať tak šialený nápad? Za realizáciou celého plánu stojí odvážny britský občan menom Glyndŵr Wyn Richards. Miestne úrady vo Walese dodnes nechápu ako môže podobný plán nabrať reálne kontúry.

Ako odviezť Škodu Octavia na streche VW Passat?

Dôvod jeho konania? Zrejme ušetrenie finančných nákladov. Je dosť možné, že podobný „druh dopravy“ nevyužil prvýkrát. Nie, tu si netreba brať príklad. Pri podobnej situácii rozhodne radšej zaplať odťahovku alebo zváž využitie podvalov. Ako si s nečakaným nákladom poradí sériový sedan strednej triedy? Dokáže VW Passat odviesť na streche Octaviu? Sleduj video. 

Pokuta 215 eur

Áno. Podobný prípad sa na cestách len tak nevidí. Policajti však tento originálny nápad nevedeli oceniť. Vynaliezavosť autora nápadu „ocenili“ v správnom konaní pokutou vo výške 195 libier, v prepočte približne 215 eur. Nepáčil sa im spôsob prevozu z dôvodu, že je nebezpečný a môže ohroziť účastníkov premávky. Už si sa na cestách stretol s podobným riešením alebo iným originálnym spôsobom dopravy? Podeľ sa s nami o svoje zážitky z ciest v komentároch.

Ako odviezť Škodu Octavia na streche Passatu?

Foto: https://www.bbc.com

Zdroj: bbc.com

Zdroj foto: https://www.bbc.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Pokuta 215 eur za prevoz Škody Octavia na streche VW Passat