Zahanbí aj superšporty, nové Audi RS6 má 600 koní

Audi s označením RS vždy znamená poriadnu porciu výkonu. Pri modeli RS6 je to teraz ešte o to dôležitejšie, že verzia S6 stratila benzínový motor a už je v ponuke len s naftovým. Síce to je stále výkonný naftový motor, ale falošné koncovnky výfuku, za ktorými sú ďalšie zatočené smerom dole, o športovosti úplne nehovoria.

Nová generácia modelu RS6 bude dostupná zatiaľ ako kombi Avant. Jej dizajn zmenia nové nárazníky a výrazné rozšírenie blatníkov. Zadná časť dostala do nárazníka novú lištu zakomponovanú do difúzora. Poskytuje miesto dvom koncovkám výfuku, ktoré ale budú reálne napojené na výfukové potrubie.

Vnútro sa tiež posunulo ku športovejšiemu dizajnu. Volant so zrezanou spodnou časťou a logom RS nenechá na pochybách naozaj nikoho. A k tomu sa pridávajú športovejšie tvarované sedadlá. Stále si však RS6 Avant necháva dávku komfortu a nie je prísne športovým náčiním.

To hlavné však nie je ani vizáž vnútri, ani vonku, ale vnútorná krása, ktorú najskôr nie je vidno. Pod prednou kapotou je ukrytý 4-litrový osemvalec s dvomi turbami. Jeho výkon sa dostal na 442 kW (600 k) a krútiaci moment má vrchol na hodnote 800 Nm. Je tak najvýkonnejšou verziou RS6, ktorú kedy automobilka vyrobila.

Foto: Audi

S takou porciou dokáže kombi s osemstupňovým automatom a pohonom všetkých kolies Quattro vyraziť na stovku za 3,6 sekundy.Pritom až 85 percent výkonu dokáže systém  poslať na zadnú nápravu. Maximum je štandardne obmedzené na 250 kilometrov za hodinu.

Ak by také maximum bolo málo, tak Audi ponúka balík Dynamic, ktorý túto hodnotu posunie na 280. Ak je aj to stále málo, tak Dynamic Package Plus ešte zvyšuje maximálnu rýchlosť na 305 kilometrov za hodinu. Stále to však nie je reálne maximum a aj tu zasahuje obmedzovač.

Úpravou, kvôli jazdným vlastnostiam, prešiel aj podvozok. Je teraz o 20 milimetrov nižšie v štandardnom režime, ale klesne ešte o 10 milimetrov v rýchlostiach nad 120 kilometrov za hodinu. Naopak pri nízkych rýchlostiach je možné podvozok zdvihnúť o 20 milimetrov, takže sa dostane na úroveň obyčajnej A6.

Foto: Audi

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Audi

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Zahanbí aj superšporty, nové Audi RS6 má 600 koní