Na internete kúpil Ferrari. Až doma zistil, že je na elektrinu!

Iste ste už čosi kupovali cez internet. Či už z vlastnej krajiny, alebo zo zahraničia. No a pri nákupoch napríklad z Ebay, prípadne z iných stránok sa už možno stalo, že neprišlo presne to, čo ste si objednávali. Napríklad koberec s miniatúrnym rozmerom, objektív na fotoaparát, ktorý bol len nefunkčnou dekoráciou, či tehla namiesto mobilu. No pri aute čakáte, že vám príde to, čo ste chceli. Pán Drew Gill sa však pekne popálil, keď cez jednu obrovskú akčnú spoločnosť kúpil fakt exkluzívne auto, avšak s nemilým prekvapením.

Omyl so šťastným koncom

Drew Gill si kúpil takmer 40 ročné Ferrari 308 GTS za cenu necelých 70 000 €. Za také ceny sa predávajú celkom bežne, toto je však v niečom iné. Je po nehode, čo pri 40 ročnom vozidle nie je nič neobvyklé. Má však za sebou kompletnú renováciu a je v podstate ako nové. Vzhľadom na to bola jeho cena viac než lákavá. Nový majiteľ však bol v tom, že ide o klasické Ferrari s poriadnym 8 valcovým motorom. Lenže omyl. Až keď auto videl naživo, hneď bolo jasné, že čosi nie je v poriadka. Ferrari je totiž na elektrinu. Jeho pôvodný majiteľ ho kúpil v dezolátnom stave za 9 000 € a púotom sa pustil do výraznej rekonštrukcie, súčasťou ktorej bol elektromotor a 3 batérie. Ak si myslíte, že toto riešenie ubralo autu na čare, do istej miery máte pravdu. Zvuk V8 človek jednoducho nenahradí. Auto má po novom 355 koní a čo je najlepšie, otestovali ho v známej relácií Top Gear. A takto upravené Ferrari na elektrinu zajazdilo na okruhu o 10 sekúnd lepší čas, ako klasická verzia. 

Zdroj: drivetribe.com

Pod kapotou je ešte jedna technologická vychytávka. Je to síce elektromobil, no bývalému majiteľovi sa ho podarilo prepojiť s manuálnou prevodovkou a tak je auto stále zábavné. No a v konečnom dôsledku je nový majiteľ s autom spokojný. Je tiché a o pár rokov, kedy aj do USA dorazia tvrdé obmedzenia spaľovacích mtorov, si bude môcť vydarené Ferrari užívať aj ďalej.

Zdroj: drivetribe.com

Zdroj: drivetribe.com

Zdroj foto: drivetribe.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Na internete kúpil Ferrari. Až doma zistil, že je na elektri...