Slovenskí śtudenti navrhli nové automobilové sedadlá

Asymetrické sedačky či dizajny inšpirované škandinávskou architektúrou. Študenti dizajnu vidia automobilové sedadlá inak. Piati z nich dostali možnosť pretaviť svoje nápady do reality.

V Technologickom centre Adient v Trenčíne absolvovali ročnú prax, pri ktorej navrhli svoje vlastné automobilové sedadlá – inšpirované škandinávskou architektúrou, vlnami či svalmi chrbta.

Študentské sededláZdroj: Adient

Pri dizajne sa študenti inšpirovali v škandinávskej architektúre, ľudským telom alebo prírodou. Ich tvar a farebné prevedenie pripomínajú vlny, tvary vtáčích krídel či dokonca svaly na ľudskom chrbte. Jeden z konceptov napríklad využíva prvky asymetrie, ktorá by umožnila vodičom jednoduchšie nastupovanie do auta.

Študentské sededláZdroj: Adient

Študentov počas stáže viedli inžinieri z trenčianskeho technologického centra, ale aj dizajnéri z globálneho centra spoločnosti Adient v Burscheide. Konzultovali študentom ich úvodné návrhy, radili im či sú ich nápady realizovateľné do fyzickej podoby a pomáhali im prekonať všetky komplikácie, ktoré ich počas prípravy stretli.

Študentské sededláZdroj: Adient

„Tento rok sme ukončili už tretí ročník umeleckej praxe. Sme veľmi radi, že Stredná umelecká škola v Trenčíne je otvorená tejto spolupráci a každoročne sa môžeme stretávať so študentmi. Atraktívne prevedenia a detaily študentských návrhov sú inšpiráciou aj pre našich kolegov,“ komentuje Dušan Valient, riaditeľ technologického centra Adient v Trenčíne.

Študentské sededlá

Študenti sa naučili pracovať s modelmi v mierke 1:1, vyskúšali si tímovú prácu a najmä si uvedomili, že produkty priemyselného dizajnu musia okrem originality spĺňať aj mnoho technologických či bezpečnostných požiadaviek. Cieľom stáže nie je vytvoriť sedadlá do sériovej výroby, ale priniesť študentom praktické skúsenosti.

Študentské sededláZdroj: Adient

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Slovenskí śtudenti navrhli nové automobilové sedadlá