Kia Xceed predvádza väčšiu svetlú výšku a odolnejšiu tvár

Automobilka Kia predstavila novú verziu Kie Ceed. Je ňou Xceed, zvýšený hatchback nižšej strednej triedy, ktorý bude vyrábať v slovenskej fabrike. Avšak Kia skúsila iný prístup ako napríklad Ford s Focusom Active. Xceed nie je iba zdvihnutým hatchbackom s plastovými lemami, je úplne novou verziou.

Kia Xceed je od štandardného hatcbhacku dlhšia o 85 milimetrov, celkovo má 4 395 milimetrov, výška narástla o 43 milimetrov a auto je o 26 milimetrov širšie. Bude stáť na diskoch s priemom od 16 do 18 palcov a ako jediná verzia Ceedu bude mať v ponuke žiarivé žlté lakovanie Quantum Yellow.

Na náraste celkovej výšky sa podieľa najviac nárast svetlej výšky. Tej pribudlo 42 milimetrov. Nie je to len pozitívum mimo spevnených ciest, ale aj v meste pri parkovaní oproti obrubníkom. Oproti hatcbhacku bude táto terénne vyzerajúca verzia aj komfortnejšia. Konštruktéri tvrdia, že predné pružiny sú mäkkšie o 7 percent a zadné o 4 percentá.

Zdroj: Kia

Interiér je trochu priestrannejší, o čom svedčí aj batožinový priestor s objemom 426 litrov, pričom pribudlo 31 litrov. Ak je to málo, tak je možné sklopiť sedadlá delené v pomere 40:20:40 a vznikne priestor s objemom 1 378 litrov. Podlaha v batožinovom priestore má dve polohy a k veciam sa viete dostať cez elektricky ovládané veko.

Aj keď prístrojová doska je prevzatá priamo z ostatných Ceedov, tak Xceed prináša aj jednu novinku. Prístrojový panel pred vodičom môže byť nahradený digitálnym panelom s uhlopriečkou 12,3 palca. Ten nebude iba pre Xceed, dostanú ho všetky verzie.

Zdroj: Kia

V ponuke Xceedu bude litrový trojvalec a 1,4-litrový štvorvalec. Všetky motory budú mať prepĺňanie. Ako bonus bude v cenníkoch aj 1,6-litrový agregát z Proceedu GT. To znamená, že najvyšší výkon modelu bude 150 kW (204 k) a krútiaci moment verzie bude 265 Nm.

Naftový motor bude nový Smartstream s objemom 1,6 litra a výkonom 85 kW (115 k) v základnom naladení. Pre manuál bude mať krútiaci moment 280 Nm, ale pre automat bude až 300 Nm. Výkonnejšia verzia naftového agregátu, s výkonom 100 kW (136 k) bude mať pre automat až 320 Nm, ale pre manuál bude hodnota obmedzená na rovnakých 280 Nm ako pri slabšej verzii.

Zdroj: Kia

Zdroj článku: Autobazar.sk

Zdroj foto: Kia

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Kia Xceed predvádza väčšiu svetlú výšku a odolnejšiu tvár