Top 5 otvorených áut do 5 000 eur z našej ponuky

Leto je v plnom prúde a obrovské teploty priam nútia uvažovať o niečom, čo sprostredkuje väčší zážitok z jazdy a konkatktu s prostredím. Kabriolety a roadstery práve takýto kontakt poskytujú. Súčasná doba je priaznivá a už za pár eur je možné si zadovážiť auto s otvárateľnou strechou. Vybrali sme 5 kúskov z našej ponuky, ktoré sú zaujímavé a sú do 5 000 eur.

1. Mazda MX-5 1,8 16V

Hovorí sa, že Miata, čo je americké pomenovanie pre MX-5, je odpoveď na všetky automobilové otázky. Rodinné auto pre štyroch? Dve Miaty. Dodávka na prevoz bambusového plotu s výškou 1,8 metra? Miata s otvorenou strechou. Niečo na tom je a práve MX-5 je výborne ovládateľným autom ktoré poskytuje do generácie NC vynikajúcu spätnú väzbu od vozovky. Vo výbere nám zakotvila druhá generácia NB s výkonnejším motorom s objemom 1,8 litra. Vizuálne má dobrý stav strechy a vnútro je potiahnuté bledou kožou. Ak máte záujem o takúto generáciu Mazdy MX-5, tak si dajte hlavne pozor na koróziu okolo zadných kolies.

https://www.autobazar.sk/18038657/mazda-mx-5-1-8i-16v-white-leather/

Foto: Autobazar.sk

2. Mercedes-Benz SLK 200 Kompressor

Prémiové automobilky to majú jednoduchšie, spravia niečo s svojim logom a zákazníci idú to toho. Práve model SLK vydláždil cestu autám so skladacou pevnou strechou. Už aj v deväťdesiatych rokoch posúval chápanie roadsteru. SLK bolo použiteľné aj v zime bez toho, aby bolo nutné dávať pevný hardtop. Bonusom verzie s kompresorom je aj jeho mechanický zvuk, ktorý je nezameniteľný. Pri kúpe SLK sa poriadne pozrite na mechanizmus strechy.

https://www.autobazar.sk/17926355/mercedes-benz-slk-200-kompressor/

Foto: Autobazar.sk

3. Smart Fortwo Cabrio cdi Pure

Najmenší kabriolet je kontroverzným činom koncernu Daimler. Ako má veľa nepriateľov, tak má veľa priaznivcov. Najmä s naftovým motorom to určite nie je trhač asfaltu, ale štýl určite má. Kúsok, ktorý sme vybrali má sivý exteriér, ale oranžový interiér. Spotrebu bude mať úplne nízku a zaparkujete s ním kdekoľvek. Keďže je toto už druhá generácia modelu, má veľa múch vychytaných.

https://www.autobazar.sk/16838628/smart-fortwo-cabrio-cdi-pure/

Foto: Autobazar.sk

4. Saab 9-3 Cabriolet 2,0 LPT Linear A/T

Nehrdzavejú a ich štýl neprekonáva hocičo. Veď Švédsko nie je miestom, kde by ste hľadali výrobcu kabrioletov. Otvorená verzia modelu 9-3 sa spolieha na plátenú strechu, čo je jedna z vecí, ktoré pri kúpe treba skontrolovať. V tomto, konkrétnom prípade štvorvalec s nízkotlakovým turbom spaľuje aj plyn. To je tiež dôvod na kontrolu pri kúpe. Vizuál sa Saaby podaril, auto vyzerá stále aktuálne a toto je, vlastne, druhá generácia kabria s týmto označením, ale pred faceliftom.

https://www.autobazar.sk/15321382/saab-9-3-cabriolet-2-0-lpt-linear-a-t/

Foto: Autobazar.sk

5. BMW 323 Ci/C

BMW vyrábalo okrem roadsteru Z3 a Z4 aj otvorené verzie trojky. To bolo ešte pred odlokou zo spoločného základu a premenovania kupé a kabrioletu na štvorky. Štvordverový kabriolet je z rovnakej triedy ako predchádzajúci Saab 9-3. Ale so zelenou farbou a béžovým interiérom je naozaj zaujímavý.

https://www.autobazar.sk/18354550/bmw-rad-3-cabrio-323-ci-c-125kw-m5-2d/

Foto: Autobazar.sk

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Autobazar.sk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Top 5 otvorených áut do 5 000 eur z našej ponuky