Elektromobil Mini potiahol Boeing 777!

Ťahanie lietadiel automobilky vždy nejakým záhadným spôsobom fascinovalo. Pre automobilky to je zaujímavou formou demonštrácie sily ich modelov. Pred rokmi tak napríklad ohuroval VW Touareg. Teraz si podobnú disciplínu vyskúšalo oveľa menšie vozidlo, navyše na elektrinu.

Zdroj: carbuzz.com

V elektrine je sila

Elektromobily sú vždy podceňované. Hlavne čo sa týka sily, výkonu a dojazdu. No v tejto ukážke elektromobily dokážu, že v nich drieme naozajstná sila. Automobilka Mini je bytostne spätá s BMW, avšak preslávila sa iným. Legendárnym Mini Mr. Beana. Kto by nepoznal takéto milé retro autíčko. Aj moderné Mini má čosi do seba a je cenené aj medzi skutočnými milovníkmi dobrých áut. Prečo? Dôvod je jednoduchý, dokonalé jazdné vlastnosti. Niektorí vodiči prirovnávajú riadenie Mini zábavnosťou k motokáre, čo je určite veľká pocta. Podľa portálu carbuzz tu ale máme hotového rekordéra.

Zdroj: carbuzz.com

Teraz tu máme Mini Cooper SE. Rýdzo elektrické auto si na svoje plecia doslovne naložilo extrémnu porciu. V Mini sa rozhodli jeho silu demonštrovať naozaj vo veľkom. Za maličké autíčko zapriahli obrovský Boeing 777, ktorý patrí k jedným z najväčších lietadiel sveta. A čuduj sa svete, pokus bol úspešný! Mini Cooper SE dokázalo potiahnuť 150 tonový kolos spoločnosti Lufthansa Cargo. Aby sme boli objektívni, šlo o nákladnú verziu Boeingu 777, ktorá má len nákladný priestor. Žiadne vybavenie kabíny, žiadne sedadlá, je teda ľahšia, ako osobná. Tak či tak je však pohľad na malé elektrické Mini, ktoré ťahá obrovské lietadlo neuveriteľne bizarný. Veď sa presvedčte sami na videu. Povedali by ste niekedy, že elektromobil dokáže vyvinúť takú silu?

Zdroj: carbuzz.com

Zdroj:carbuzz.com

Zdroj foto: carbuzz.com

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Elektromobil Mini potiahol Boeing 777!