Od tohto roku budú elektromobily lacnejšie, ako spaľovacie autá!

Elektromobily sa na cestách objavujú stále častejšie. Stretnúť elektromobil na ceste bolo kedysi sviatkom, dnes hlavne vo veľkých mestách ide o celkom bežný jav. Lenže stále majú jeden problém. Teda, majú ich viac, napríklad aj dojazd. Ale najväčším problémom je iste ich stále vysoká cena. Za také peniaze, ktoré dáte za elektromobil, máte aj o triedu vyššie auto so spaľovacím motorom. Kedy budú elektromobily konečne lacnejšie, ako bežné autá?

Zdroj: bloomberg.com

Nová doba elektrická je možno bližšie, ako si myslíte

Spoločnosť Bloomerang New Energy Finance sa zamerala na veľmi zaujímavú štúdiu, ktorá hovorí o budúcnosti na našich cestách. Konkrétne o elektrickej budúcnosti. S nárastom predaja elektrických vozidiel sa častokrát objavuje otázka, dokedy tu vlastne s nami štandardné spaľovacie vozidlá ešte budú? Nuž elektromobily začnú vyhrávať už čoskoro, aj podľa portálu bloomberg.

 

  • Do roku 2025 - do tohto dátumu sa majú ceny elektromobilov a spaľovacích vozidiel vyrovnať.
  • Do roku 2025 - až 48 % všetkých predaných elektromobilov na svete sa predá v Číne.
  • Do roku 2030 - ceny elektromobilov majú ešte viac poklesnúť. Má sa zvýšiť predaj elektromobilov, zásluhou budú hlavne nižšie náklady na výrobu batérií.
  • V roku 2040 - predaj elektromobilov má prevýšiť predaj spaľovacích vozidiel. Až 57 % všetkých predaných vozidiel budú elektromobily.
  • V roku 2040 - predaj elektromobilov v Číne poklesne na 26 % celosvetového objemu. Dôvodom bude rast popularity v Amerike a Európe.
  • V roku 2040 - konečne bude pozitívny aj na životné prostredie, emisie z výfukových plynov poklesnú, avšak len na úroveň z roku 2018

Zdroj: bloomberg.com

Zdroj: bloomberg.com

Zdroj foto: bloomberg.com

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Od tohto roku budú elektromobily lacnejšie, ako spaľovacie a...