Inovované Audi Q7 má nový interiér plný displejov

Druhá generácia Audi Q7 je na trhu už štvrtý rok. A to je, v životnom cykle vozidla čas na modernizáciu. Je to celkom prekvapivé, lebo predchádzajúca generácia žila desať rokov. Inovovaná verzia druhej generácie prináša vylepšenia, ktoré robia auto ešte použiteľnejším.

Automobilka sa podujala na použitie novej masky chladiča. Rozmer je stále obrovský, singleframe už začína byť pomaly singleshield, štít, ktorý vidno aj z extrémnej diaľky. Novú masku výrazne vyťahujú z vizuálneho rozloženia vertikálne rebrá. Dokonca pri nich zanikajú aj radarové plôšky v dvoch segmentoch.

Audi pre novú verziu Q7 pripravila aj nové predné svetlá. Už nie sú iba LEDkové, už nie sú iba maticové. Audi pre Q7 pripravilo systém, ktorý využíva maticové HD LED lúče. Aj zadné svetlá prešli zmenou, ale nie HD zmenou. Len dostali poprehadzované prvky a trochu iný vnútorný vzhľad. Sú naviac prepojené chrómovou lištou, čiže nie svetelným pásom ako to má Q8.

Najväčším prerodom prešiel interiér. Už to nie je verzia s tabletom prilepeným na vrch stredového panelu, už je displejom samotný stredový panel. Sú to vlastne dva displeje. Ovládajú takmer všetko, podporujú Amazon Alexa, Android Auto, či Apple CarPlay, ale zároveň nedajú žiť mnohým klasickým tlačidlám. Tých ostalo len pár. Displej je automaticky aj pred vodičom, kde je digitálny kokpit. Automobilka prehlásila, že v Q7 je o 11 milimetrov viac miesta. Q7 stále ostane aj možnosť doplniť dve sedadlá do kufra, pričom tretí rad je stále použiteľný.

Modernizáciou prešli aj pohonné jednotky. Už nebude existovať Q7 bez určitej formy hybridu. O prichádzajúcej plug-in hybridnej alternatíve to je jasné každému. Lenže aj bežné dva naftové a jeden benzínový motor budú disponovať mild hybridným systémom s 48V sústavou. O SQ7 bola hybridná zložka známa už pred príchodom modernizovanej verzie. Z modelu SQ7 sa do ostatných verzií dostali aktívne stabilizároty, čo zlepší ovládanie. Akurát to má háčik, budú v segmente príplatkovej výbavy.

Audi začne ponúkať nové verziu Q7 už tento rok a bude označená ako modelový rok 2020. Reálne sa ich zákazníci dočkajú v septembri. Plug-in hybrid príde v prvej polovici roka 2020.

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Audi

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Inovované Audi Q7 má nový interiér plný displejov