Máte pick-up a chcete karavan? Toto je ideálne riešenie!

Autá kategórie pick-up určite každý pozná z amerických filmov. V poslednej dobe sa už začínajú objavovať aj v Európe. Prečo? Na zlé cesty je to ideálny spoločník, väčšie verzie pohodlne odvezú 5 pasažierov, ak podnikáte či presúvate veľké náklady, úložný priestor určite oceníte. Čo ak chcete svoj pick-up využívať takmer na všetko? Napríklad na mesačný trip na kolesách? Potom potrebujete niekde prespať. Ak nechcete kupovať karavan či odmieta spať v hoteloch, je tu pre vás skvelé riešenie. Volá sa Kimbo Camper!

Slimák na cesty!

Koncept obytnej nadstavby menom Kimbo Camper je v podstate slimák. Na svoj pick-up si dokážete jednoducho pripevniť túto nadstavbu, ktorá poskytne maximálny komfort pre dlhší pobyt. Celá nadstavba sa dá svojpomocne namontovať na ložnú plochu, s autom, ktoré vám robí spoločnosť na stavbách sa môžete smelo vydať na dovolenku. Majteľ spoločnosti, ktorá obytnú nadstavbu predáva má množstvo inšpirácie na svoju tvorbu. Jeho otec bol veliteľom americkej jadrovej ponorky, v ktorej bolo potrebné využiť v kajutách každý centimeter.

Nadstavba je premyslená do detailu. Základom je nízka hmotnosť, aby sa s kabínou dalo vcelku dobre manipulovať. Hmotnosť je 500 kg, čo sa podarilo dosiahnuť odľahčenými materiálmi. Inštalácia je jednoduchá, upevnenie pevné a vybavenie poskytuje všetko, čo môžete potrebovať. Máte tu kútik na varenie, je tu plynová piecka, klimatizácia na horúce dni aj solárne panely, na podporu získavania elektrickej energie. Tečúca voda, vysokokapacitná batéria, priestor na sedenie, osvetlenie a pohodlná posteľ pre 2 osoby. Čo viac chcieť? Najlepšie na tom je, že po dovolenke si nadstavbu len zložíte a necháte na záhrade, prípadne v garáži.

Poďme k tomu najzaujímavejšiemu, k cene. Modul spoločnosti Kimbo Camper je zatiaľ v začiatkoch, vyrobené boli 4 kusy. Cena na americkom trhu je po prepočte nejakých 14 100 €. Samozrejme to nie je málo, avšak treba si uvedomiť, že tým získate alternatívu k plnohodnotnému karavanu, za ktorý by ste dali niekoľkonásobne viac. Lepšie vybavená verzia je ale už väčšia investícia, cez 20 000 €. Auto sa tak môže stať nielen premiestňovadlom, pracovným spoločníkom, ale aj dočasným domovom.

Zdroj: Autobazar.sk, YouTube.com/Down2Mob Overland, motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Máte pick-up a chcete karavan? Toto je ideálne riešenie!