Obytný karavan na každý deň s dojazdom 1 600 km? Nech sa páči!

Milovníci áut, ktorí hľadajú karavan na svoje cesty často riešia veľkú dilemu. Kúpiť si bežné auto na každý deň, na nákupy, cesty do práce a krátke výlety a k tomu veľký špecializovaný karavan. Alebo kúpiť len 1 auto, ktoré by bolo univerzálne použiteľné na všetko. V takomto prípade by ale šlo len o väčší alebo menší kompromis, ktorý je ovplyvnený aj vysokou spotrebou karavanov. Toyota v spojení so spoločnosťou Campers Scotland má riešenie.

Karavan na každý deň

Základom celého zázraku je Toyota Alphard Hybrid. Do výraznej prestavby sa pustila spoločnosť Campers Scotland a poriadne ju upravili. V kempingovej verzií ju predávajú pod menom Eco Explorer. Najväčším plusom je, že auto viete využiť aj na každý deň. Dodávka nie je až tak veľká a ponúka plnohodnotný priestor pre 5 pasažierov. 2 vpredu a 3 vzadu. Výbava na ubytovanie je mierne kompromisná, no úplne dostatočná. To hlavne preto, aby bola prioritná funkcia auta na každý deň neohrozená. Nech nemusíte po každej dovolenke celé auto vypratávať. Bonusom je aj spotreba, respektíve dojazd 1 009 km v základnej verzií. Venovať sa ale budeme tej s ešte vyšším dojazdom.Zdroj: automototale.com

Nie je problémom žiadne plnohodnotné využitie. Chcete si navariť? Súčasťou výbavy je ľahko demontovateľný stolík so zabudovaným indukčným varičom. Na uskladnenie potravín poslúži chladnička medzi sedadlom vodiča a spolujazdca. Ich kreslá sa navyše dajú otočiť smerom dozadu a vznikne tak pohodlné sedenie pre 5 osôb, ako stvorené pre rodinnú večeru. Kde spať? Stačí sklopiť zadné sedadlá a vznikne veľké lôžko pre 3 osoby. Ďalšie 2 miesta nájdete vo výklopnom stane na streche. 5 ľudí sa tu vyspí a nájde aj možnosť základnej kuchyne. Pre cestovateľov je jednoznačne najviac atraktívna úprava Tribrid. Okrem elektromotoru a spaľovania paliva má navyše nádrž na LPG, vďala čomu sa dojazd predĺži na neskutočných 1 600 km. V praxi to znamená, že cestu zo Slovenska k moru v Chorvátsku a nazad by ste dokázali absolvovať bez tankovania. O pohon sa stará 2,4 litrový motor kombinovaný so spomenutým elektromotorom, ktorý dokáže na kratšie vzdialenosti pracovať celkom sám. Základná verzia vyjde na 29 000 €, tá s predĺženým dojazdom na 1 600 km na 31 400 €! Ak vezmete do úvahy, že získate 2 v 1, je to celkom fajn cena. Auto na každý deň v spojení s autom na viacdňové dovolenky. Aktuálne sa auto vyrába len s volantom vpravo, počíta sa však aj s predajom v Európe.

Zdroj: automototale.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Obytný karavan na každý deň s dojazdom 1 600 km? Nech sa páč...