Honda príde s parádnym elektromobilom! Pohon zadných kolies!

Na svete je mimoriadne málo pekných elektromobilov. Je niekoľko výnimiek, pre mnohých napríklad aj Tesla. Lenže každá imidžovka sa počíta. Honda vo svete elektromobilov nie je silným hráčom, no Honda pripravuje poriadnu imidžovku, ktorá bude mať aj u nás veľa priaznivcov.

Zatiaľ prototyp

Honda pred časom predstavila futuristický koncept s názvom Urban EV. Nedávno odhalila upravenejšiu verziu prototypu, ktorému dala jednoduché meno Honda E Prototype. Oproti pôvodnému konceptu pôsobí výrazne decentnejšie. Napriek tomu, že je to stále prototyp, dá sa predpokadať, že bude mať veľmi blízko k produkčnej verzií. A vyzerá mimoriadne lákavo!

Ide o malý mestský elektromobil, ktorým pravdepodobne patrí budúcnosť. Bude však mať jednoduchší život, hlavne kvôli tomu, že táto Honda vyzerá skutočne skvelo! Jemný retro design osloví mnohých, LED kruhové predné a zadné svetlá pôsobia príjemne oživujúco. Dvojfarebné čierno - biele lakovanie pôsobí, ako keby šlo o malé mestské športové autíčko. Nie je tomu celkom tak, pôjde o typický elektromobil. Jeho napájanie bude v strede prednej kapoty, aby ste sa k nemu vedeli dostať z každej strany. Čo sa týka dojazdu, 200 km nie je žiadna sláva, avšak na mestskú premávku to absolútne stačí. Hlavne v spojení s mimoriadne účinným rýchlym nabíjaním. Na 80% kapacity, teda dojazd 160 km sa dostanete už po extra rýchlych 30 minútach.

V interiéri prevláda tiež jemný retro nádych, ktorý sa snúbi s prvotriednymi technológiami. Displej je po celej dĺžke prístrojovej dosky. Podľa automobilky by sa mala vnútri posádka cístiť ako doma v obývačke. Drevené prvky kontrastujú s displejmi, na ktoré sa premieta obraz z kamier, ktoré sú na boku auta namiesto spätných zrkadiel. Honda E Prototype má dokonca aj stredové digitálne zrkadla, Honda to s malým elektromobilom myslí fakt vážne. Čo je najdôležitejšie, tak malá Honda chce byť aj zábavná. Prečo? Poháňaná bude zadná náprava, čo je pri elektromobiloch výnimkou. Máme sa na čo tešiť!

Zdroj: Autobazar.sk, YouTube.com/fullychargedshow, electrek.co,

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Honda príde s parádnym elektromobilom! Pohon zadných kolies!