Obmedzenie v Bratislave: jazda v “BUS” pruhu môže vyjsť pekne draho!

Už nejakú dobu vodiči v Bratislave bojujú s bezútešnou dopravnou situáciou. Hlavne sa to týka jazdy ráno do a popoludní z práce. Aby toho nebolo málo, nedávno sa začala kvôli výstavbe novej autobusovej stanice rozsiahla a hlavne dlhotrvajúca uzávera niektorých úsekov. Vodiči si tak musia pripraviť ešte viac trpezlivosti. Nie všetci však aktuálne značenie rešpektujú. Koľko môže takáto rebélia stáť?

Ako jazdiť v pruhoch?

Bratislavský magistrát, v snahe o čo možno najplynulejšiu dopravu žiada vodičov, aby využívali MHD. Je to logické, autobus pojme oveľa viac cestujúcich, ako auto, v ktorom sa často vozí len 1 vodič. Vzhľadom na to je logické, aby bola MHD vždy presná a nezdržovala sa v zápchach. Preto vznikli v Bratislave nové pruhy len pre autobusy, v ktorých je zákaz jazdy pre ostatné motorové vozidlá. Mnoho vodičov si myslí, že systém obídu a dostanú sa na začiatok kolóny. Lenže nebude to len tak.

Polícia sa rozhodla, že bude v prípade porušenia zákazu využívať inštitút objektívnej zodpovednosti. Nikto vás nezastaví, pokuta príde priamo domov. A nebude malá. 99€, čo je na jazdu o pár minút rýchlejšiu pomerne dosť. Ak by vás náhodou obiehal taxík, nemusíte na neho hneď nadávať. Riadne označené taxíky majú prejazd pruhmi povolený.

Ešte upozornenie pred križovatkou. Ak budete odbočovať vpravo a je tam vyhradený pruh, prípadne dokonca rovno zastávka autobusu, v tomto prípade ho môžete použiť. Je to lepšie a bezpečnejšie, ako odbočovať z ľavého cez dva pruhy. Pevné nervy!

Zdroj: Autobazar.SK, facebook.com/KRPZBA/, Polícia SR - Bratislavský kraj

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Obmedzenie v Bratislave: jazda v “BUS” pruhu môže vyjsť pekn...