Mansory ukazuje čo dokáže, BMW X7 je ako mentolka

Ak ste nepočuli o firme Mansory, tak asi nesledujete dianie okolo áut dostatočne často. Je to firma, ktorá svojimi úpravami vozidiel doslova šokuje a z áut, ktoré sú bežné a použiteľné robí veľmi extravagantné kúsky. Niektoré si dokonca vyslúžili označenie škaredé. Najnovší transformačný proces predvádza BMW X7 nalakované farbou, ktorá je až príliš blízko farbám mentoliek.

Je však prekvapivé, že úpravca vzal do rúk verziu pred modernizáciu. Má totiž klasické predné svetlá bez rozdelenia do dvoch úrovní a klasickú masku chladiča. Ľadvinky sú dokonca decentnejšie ako na pôvodnom modeli od BMW a automobilka tak dostala od úpravcu to, čo si žiadalo celkom veľa zákazníkov. Najzvláštnejší je však fakt, že Mansory tvrdí o tomto modeli, že to je už verzia po facelifte. Stane sa, chyby robí každý.


Foto: Mansory

Vozidlo dostalo od úpravcu rozšírenú karosériu. Vznikla pomocou rozšírených blatníkov a nadstavcov prahov, či širších nárazníkov. Rozšírenie bolo celkom nutné kvôli použitiu extrémnych diskov s priemerom 24 palcov. Mansory tvrdí, že ponúkne až 11 rôznych dizajnov týchto obrovských kolies. Už 23-palcové, ktoré sú najväčšie sériové sú až príliš a 24-palcové sú úplne extrémne.

Nový aj zadný nárazník, ktorý dostal tiež rozšírenie a z bočnej strany vyzerá agresívnejšie vďaka imitáciám výduchov. Spodnú časť v strede, ktorá pripomína difúzor ozvláštňuje čierny plast s miestom pre 4 koncovky výfuku. Aj pri pohľade na zadné svetla sa nedá ubrániť dojmu, že toto je naozaj model pred faceliftom.

Jasné, vozidlo sa dá na verziu pred faceliftom prerobiť a týmto krokom by Mansory získalo priazeň ľudí, lebo by ponúklo X7 s menšími ľadvinkami ako boli témou rozhovorov pri prvom predstavení modelu a zároveň by nechalo relatívne triezve tvarovanie. Dá sa povedať, že z tohto pohľadu je dokonca dielo od Mansory trochu triezvejšie ako všetky ostatné verzie modelu. Ďalšia vec, ktorá by mohla hovoriť o facelifte je interiér, ale ten na vizualizáciách chýba. Je teda možné, že to je hĺbková prestavba novinky, ale skôr si myslíme, že Mansory siahlo po pôvodnom modeli a pripravilo balík pre pôvodnú verziu. Taktiež nie je známe, čo sa udialo pod kapotou. Mansory totiž neoznámilo nič o dianí na zlepšenie výkonov. Bude tam zjavne osemvalec, ale úroveň jeho úprav je otázna.


Foto: Mansory

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mansory

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mansory ukazuje čo dokáže, BMW X7 je ako mentolka