Octavia, ktorá za 8 rokov dala skoro 1 000 000 km!

Škoda Octavia je autom, ktoré je pre mnohých stelesnením totálneho pracanta. Je to auto, ktoré zavezie pohodlne celú rodinu kamkoľvek, poslúži aj ako služobné auto či na akýkoľvek iný účel. Je to skrátka jedno z vôbec najuniverzálnejších áut, ktoré má práve vďaka tejto svojej vlastnosti status legendy. Dobrá dostupnosť náhradných dielov je už len ďalším bonusom. Aj práve kvôli tomu s Octaviou mnoho vodičov dokáže najazdiť naozaj šialené kilometre. Lenže tento príklad je vážne extrémny a ukazuje, že nielen prvá, ale aj tretia generácia Octavie vie najazdiť kilometre, aké nedá mnoho vodičov ani za celý svoj život.

Ozajstný rekordér

Pri Škode Octavia sme si zvykli na naozaj vysoké nájazdy. Je to dané povahou a popularitou auta, celkom pochopiteľná vec, že sa s ním bude jazdiť naozaj naplno. Nájsť jazdenku v dobrom stave je umením, často krát sú aj poriadne stáčané. Niekedy sa nájde medzi nimi kus, ktorý svojim nájazdom vyrazí dych. Autá, ktoré zvládli povedzme 1 000 000 km sme tu už mali, obvykle im to však nejakú dobu trvalo. Octavia, ktorá sa objavila na portáli mobile.de to však zvládla za nejakých 8 rokov!

Zdroj foto: mobile.de

Ide o tmavú Octaviu Combi Scout, teda jeden z tých najlepšie vybavených kúskov. Auto je v špecifikácií, ktorá u nás budí veľký ohlas. Pod kapotou je totiž motor 2,0 TDI, modla každého milovníka nafty. Je navyše vo veľmi fajn motorizácií, ide o motor s výkonom slušných 184 koní, čo je aj na veľkého Scouta fajn. Je tu navyše pohon 4x4 a automatická prevodovka, mnohým vodičom nič viac k dokonalosti netreba. Veľmi fajn je aj výbava, vyhrievané sedadlá, xenóny, v spojení s vyšším podvozkom Scoutu tu máme možno to najpraktickejšie auto pod slnkom. Poďme k tomu najzaujímavejšiemu. Octavia bola vyrobená na konci roku 2014. V novembri tak oslávila len 8 rokov života, čo na Octaviu s motorom 2,0 TDI nie je nič. Ničím však rozhodne nie je jej nájazd. Za tú dobu totiž absolvovala 980 616 km! To je cez 10 000 km mesačne, naozaj extrémny nájazd! Nuž a cena? Tá je 9 499 €, čo nie je vzhľadom na nájazd nejako výhodná čiastka, avšak ide o zaujímavú ukážku, koľko toho dokáže aj moderné auto vydržať.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Octavia, ktorá za 8 rokov dala skoro 1 000 000 km!