Najluxusnejšie a najdrahšie SUV na svete so šírkou 2 m!

SUV pre skutočne výnimočného človeka? Rolls-Royce Cullinan Frozen Lakes je dokonalou lahôdkou, ktorá ťa odlíši od ostatných vodičov a nielen.

Prvým poznávacím znamením, že sa jedná o výnimočný skvost, je plaketa v prahoch dverí vyditeľná pri nastupovaní. Píše sa tam „1° of -14°“ čo informuje o celkovom počte a poradovom čísle exemplára. Sedieť v prvom zo štrnástich vyrobených kusov limitovanej edície Frozen Lakes je výnimočným momentom. Táto limitovaná edícia Frozen Lakes je inšpirovaná nezameniteľnou štruktúrou zamrznutých jazier. 

Rolls-Royce na zimné využitie

Cullinan je navrhnutý tak, aby zdolával tie najnáročnejšie podmienky a terén na Zemi – a len málo miest je náročnejších, než odľahlé oblasti a severnej časti Európy v zimnom období. Zima však prináša do týchto miest aj zvláštne kúzlo. Práve túto vznešenosť a krásu sme sa snažili zachytiť v kolekcii vozidiel Cullinan Frozen Lakes. Jedná sa o automobily pre všetky ročné obdobia a prostredie. Toľko odobrníci, tento automobil si nevyslúžil žiadnu vážnejšiu kritiku.

Cenovka 500 000 eur

Cenovka pol milióna eur robí z tohto elegantného monštra unikátnu možnosť ako nebyť obyčajný smrteľníkom. Tento automobil ponúka nezvyčajnú úroveň luxusu a doslova si pýta pozornosť.

Najluxusnejšie a najdrahšie SUV na svete

Najluxusnejšie a najdrahšie SUV na svete so šírkou 2 m má všetko, čo zaujíma majetného záujemcu. Rázvor dlhý 3 295 milimetrov ponúka všetko pre „vyšantenie“ majiteľa.

Vychytávky na palube

Paluba je plná vychytávok. Napríklad 2 sedadlá s elektrickým výsuvom, tzv. Viewing Seats. Ponúkajú zvláštny priestor na sedenie na luxusných sedadlách umiestnených v kufri. Vnútorný priestor ponúka dostatočne veľký batožinový priestor, ktorý poskytuje objem až 600 litrov.

Výkon

Rolls-Royce Cullinan poháňa 6,75-litrový vidlicový 12-valec s výkonom 420 kW a krútiacim momentom 850 Nm. Zaujímavosťou je skutočnosť, že motor v interiéri vozidla vôbec nepočuť. To je až neuveriteľné, keď si predstavíme, že toto delo ponúka pri 130 km/h ešte viac ako 95 % výkonovú rezervu. Hluk-pohlcujúce výplne a špeciálne materiály sú zdrojom obdivu všade tam, kde sa tento unikát ukáže.

Bez zbytočných bezpečnostných systémov

Ďalšou výhodou je fakt, že ho konštruktéri nezaplnili zbytočnými bezpečnostnými systémami. Vďaka tomu je jazda a šoférovanie tohto stroja skutočný pôžitkom. Kritické reakcie si vyslúžil len väčší, mierne nepohodlný volant s tlačidlami umiestnenými trochu netradične. Ako sa ti táto vlajková loď popredného výrobcu páči?


Zdroj: rolls-roycemotorcars.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najluxusnejšie a najdrahšie SUV na svete so šírkou 2 m!