Tento Batmobil si môžete vydražiť!

Autá sú pre niekoho len bežným dopravným prostriedkom, pre niekoho oveľa viac, napríklad spôsob prezentácie seba samého. Toto chápu aj tvorcovia filmov a preto sme na plátnach kín mohli vidieť v histórií množstvo áut, ktoré sa nám okamžite s niekým spájali a stali sa ikonami. Väčšinou šlo o sériové vozidlá, no niektoré filmy si vyžadujú čosi extra. Napríklad vo svete komixov asi neposadíte hlavného hrdinu do Felicie. Viete si v nej predstaviť takého Batmana? Asi nie, k nemu pasuje práve povestný Batmobil. A jeden skutočne funkčný sa bude dražiť.

Nie je originál, je lepší!

Batmobil sa stal takmer okamžite snom mnohých chlapcov. Mať takéto štýlové auto by bolo super. Lenže realita bežného života je často krát omnoho nudnejšia ako to, čo vidíme na obrazovkách. Veď aj taký originálny Batmobil z filmu Batman mal v skutočnosti pohon na elektrické batérie a nedokázal dosiahnuť ani hranici 50 km/h, o všetko sa postarali digitálne efekty. Našiel sa však nadšenec, ktorý chcel postaviť v realite taký Batmobil, na akom by sa nehanbil jazdiť ani Batman samotný. A teraz bude v aukcií, o ktorej informoval portál barrett-jackson.com.

Zdroj foto: barrett-jackson.com

Tento Batmobil je inšpirovaný tým, ktorý sa na obrazovkách objavil v roku 1989. Jeho konštruktér ho postavil na základoch Chevroletu Corvette z roku 1985 a odviedol naozaj dokonalú prácu. Dal si záležať na každom detaile, na karosérií či replikách palných zbraní. Lenže nechcel len vizuálne podarenú repliku, ale auto, ktoré by bolo funkčnosťou rovnaké, ako Batmobil z komixov. A to znamenalo mať ho na turbínový pohon. Napokon sa to podarilo a nájdete tu skutočnú turbínu s výkonom 365 koní, vďaka ktorej sa na 100 km/h dostane Batmobil len za 3,9 sekundy! To je hodnota, s ktorou za sebou nechá naozaj takmer každého. Maximálka 298 km/h je opäť tak vysoká, že by ani Batman nad ňou iste neohrnul nos. Musel by však častejšie tankovať, pretože spotreba leteckého paliva alebo nafty je extrémna. Údajne sa hýbe podľa štýlu jazdy medzi 24 a 78 litrami na 100 km. Povedzme si, že Batman by mal nohu na podlahe stále a šiel by napríklad z Bratislavy do Košíc. Najkratšia trasa meria 437 km. Pri dnešnej cene nafty okolo 1,60 € by ho jednosmerná cesta vyšla na takmer 550 €! Batmobil je dlhý 6 metrov a navyše môže aj na bežné cesty, má svetlomety či klaksón, takže s ním môžete ísť napríklad pre deti zo školy. Prípadne na pracovný pohovor, kamkoľvek. Len cena bude iste extrémne vysoká. Auto sa v roku 2019 vydražilo za približne 640 000 €, teraz to bude možno aj viac.

Zdroj foto: barrett-jackson.com

Zdroj foto: barrett-jackson.com

Zdroj foto: barrett-jackson.com

Zdroj: barrett-jackson.com

Zdroj foto: barrett-jackson.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tento Batmobil si môžete vydražiť!