Konkurent Golfu GTI z Nemecka, na ktorého všetci zabudli

WV je stále pre veľkú časť vodičov symbolom dokonalosti. Ide o auto, s ktorým si neurobíte hanbu nikde a je jedno, či prídete na Pole, Golfe či Passate. VW je obrovskou spoločnosťou, ktorá sa správa takmer akoby ani nemala konkurenciu. Kedysi jej však vedeli poriadne podkúriť aj automobilky, o ktorých by to dnes asi ani nepovedali. Napríklad taký Opel, ktorý je pomaly na okraji záujmu. Kedysi Opel priamo konkuroval v podstate každému modelu z dielne VW a niekedy boli jeho autá aj úspešnejšie. Napríklad taká Astra, ktorá spravila Golfu určite zopár vrások. Astra existovala aj v ostrej verzií, ktorá si vzala na mušku samotný Golf GTI!

Nemecká šedá myška

Opel bol nesmierne populárny, problematické však boli roky, kedy mali majitelia svoje autá už dlhšie a pustila sa do nich korózia. To bola najväčšia slabina automobilky a mnohé autá s logom Opel na kapote po rokoch totálne zhrdzaveli. Na portáli autoscout.de sa ale objavil jeden Opel Astra, ktorý je stále v top stave a budúcemu majiteľovi môže poslúžiť ešte pekných pár rokov.

Zdroj foto: autoscout24.de

Ide o Opel Astra GSi z roku 1992. Že vám písmená GSi za názvom nič nehovoria? Ide o označenie ostrejších a športovo zameranejších áut, niečo ako GTI pri Golfe. V tejto dobe Astra Golfu zdarne sekundovala a obe autá boli nesmierne populárne. V tomto prípade tu máme kompaktné trojdverové auto s upravenou karosériou, aby pôsobila viac športovo a dynamickejšie. Sú tu aj športové sedačky s výraznejšími bočnicami, trojramenný volant a pod kapotou je 2 litrový benzínový 4 valcový motor s výkonom 116 koní. Vieme, hovoríme o športovejšej verzií a jej výkon je nižší, ako hocktoré základné motory dneška, nezabúdajme však, že je reč o vyše 30 ročnom aute, ktoré je navyše omnoho ľahšie ako sú tie dnešné. Vtedy bolo aj 116 koní veľmi fajn, táto Astra GSi boduje aj svojím stavom. Je tu kompletná servisná história a na tachometri svieti cifra 38 432 km, čo je extrémne málo. Je to mimoriadne zachovalá Astra so zaujímavým motorom a špecifikáciou, čo sa ale patrične odzrkadlilo na cene. Majiteľ za ňu požaduje 18 995 €, čo nie je rozhodne málo a kupec sa nejakú chvíľu bude ešte asi hľadať.

Zdroj foto: autoscout24.de

Zdroj foto: autoscout24.de

Zdroj: autoscout24.de

Zdroj foto: autoscout24.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Konkurent Golfu GTI z Nemecka, na ktorého všetci zabudli